vineri, 27 august 2021

Casa de cultură din Baia Sprie găzduiește o galerie de artă


 Casa de cultură reabilitată din Baia Sprie este o reușită cu care se mândresc locuitorii orașului, orice vizitator rămâne impresionat începând de la intrare, unde putem admira lucrări de sculptură, și o mini-expoziție de vase ceramice specifice locului. De altfel arta și-a pus amprenta în Baia Sprie, se poate observa aproape la tot pasul lucrări deosebite de sculptură, care se înmulțesc an, de an și putem afirma, că în zilele noastre e din ce în ce mai pictată, mult mai des pictată decât Baia Mare. Anual, vin în oraș zeci de pictori din Ardeal și din alte țări la taberele de pictură organizate aici, mulți revin, pentru că locul le oferă multă inspirație.

Orașul, cu toate că din punct de vedere artistic, era întotdeauna legată de viața artistică din Baia Mare, nu a avut niciodată o galerie permanentă. Expoziții temporare au fost de-a lungul timpului, însă din lipsa unui spațiu, acestea erau de scurtă durată.
În această săptămână, pe pereții sălilor deosebite ale Casei de cultură se poate admira o frumoasă expoziție cu o selecție a lucrărilor de pictură realizate în taberele de pictură. Domnul Hitter Ferenc, președintele Asociației Valorile Monte Medio, organizatorul taberelor de pictură, spune că i s-a împlinit un vis.
 

                                                                                            C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu