luni, 30 august 2021

Ministrul Sănătății: ”Cred că părinții ar trebui să ceară situația profesorilor vaccinați și nevaccinați din școala copilului”

 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, luni seară, la Digi24, că este ”cel puțin trist” faptul că există un număr mare de profesori nevaccinați în școlile din România înaintea noului an școlar.

Mihăilă a spus că profesorii se pun, în primul rând, pe ei înșiși în pericol intrând nevaccinați la ore, pentru că adulții sunt mai predispuși la variante grave de COVID-19, dar îi expun și pe copii la boală.

Ministrul a transmis că părinții ar trebui să ceară și să aibă acces la o situație referitoare la profesorii care s-au vaccinat și cei care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, ”pentru transparență” și pentru a fi la curent cu situația cadrelor didactice ale copiilor lor.

Întrebată fiind ce crede despre faptul că România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la vaccinarea anti-coronavirus, Mihăilă a spus că în România a avut succes mai mare decât în alte țări ”campania antivaccinistă” pentru că ”semințele s-au așezat pe un sol mai fertil”.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu