sâmbătă, 28 august 2021

Tabăra literară din Baia Sprie se apropie cu paşi repezi...

 Hello, dragi prieteni! Bună dimineața! Ce mai faceți? Cum sunteți? Pentru unii dintre dumneavoastră mai este un pas și ne revedem! Știți doar! Vă așteptăm, cu drag, la Maramureș în Tabăra literară. Doamne ajută!

Dar, azi, vă mai anunț o mare bucurie. Sau poate chiar două. Și în aceste surprize este vorba despre dumneavoastră, dar mereu prietenii mei. Vă mai amintiți (cum să nu?!?!), proiectul nostru ,,cu bătaie lungă"? Clar. Este vorba despre ANTOLOGIE DE TEXTE. RECENZII DE CĂRȚI PERSONALITĂȚI ALE LITERATURII CONTEMPORANE. SINCERUS VERBA, aflat la volumul 4. Vestea bună este că ,,suntem pe drumul cel bun". În câteva zile îl vom primi de la editură. Și, îl vom lansa în cadrul taberei, așa cum merită. De această dată, volumul 4, are prefață semnată de către conf. univ. dr. Ștefan VIȘOVAN. Profund datori, în fața Domniei Voastre, domnule profesor, din adânc de suflet vă aducem mulțumiri. Doamne ajută! Încă un amănunt de interes general - pentru că suntem în ,,febra pregătirilor", cu programul taberei, distribuirea acestei antologii o vom amâna până după data de 14 septembrie. Așa cum ne este obiceiul vă vom anunța înainte despre acest lucru. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Și mai vreți o veste bună? Mai avem! Volumul 5, din același proiect literar, coordonat de către Gelu Dragoș, Nelu Danci și Vasile Bele, se află la prefațat. Mulțumim din suflet pentru această minunată bucurie, prof. Violeta Bobocea. Așteptăm vești și din acest spațiu. Se pot bucura, de această apariție editorială (vol. 5): Radu Botiș, Valeria Bilț, Elena Borcuti, Emil I. Bozga, Mihaela CD, Gabriela Costescu, Ioan Dragoș, Mihai Epli, Elena Feciori Scânteioară, Ioana Filip & Vasile Iuga de Săliște, Dumitru Fânățean, Lucreția și Ioan Mititean, Mirela Penu, Puiu Răducan, Dragoș Spiridon, Costel Stancu, Constanța Tanți Triță, Dumitru Țimerman și noi, coordonatorii proiectului. Doamne ajută! Am acordat importanța cuvenită rubricii In memoriam (4 recenzați) - cu respectul și aprecierea meritată de cei plecați în cer, la ședința cenaclieră. Am păstrat rubrica Recenzii de antologii literare (4 recenzii). Avem, surpriză, rubrica Ecouri literare, semnată de scriitoarea Daniela Vîlceanu. Secțiunea/rubrica Recenzii reviste literare, prezintă interes maxim, că de fiecare dată, așa cum v-am obișnuit (4 recenzii). Și mai este Secțiunea Diverse. O monografie a vieții spirituale din satul Chiuzbaia. Doamne ajută!
Cu emoție și nerăbdare, suntem aproape de finalizarea volumului 6, din acest măreț proiect literar. Avem deja promisiunea că prefața va fi semnată de către Radu Botiș. Mulțumim tuturor, pentru încrederea avută în noi.

VASILE BELE
Chiuzbaia, 26 august 2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu