luni, 26 februarie 2024

Fotbal la cald


Aseară a avut loc în capitală un meci de fotbal dintre viitoarea campioană a lumii, clona FCSB și detinătoarea tuturor trofeelor lumii, FC Botoșani, meci care m-a făcut să-mi întăresc ideea:
Când clona din Craiova, când Rapid sau CFR Cluj fac eforturi năpraznice să ia fecesebeaua campionatul și când patronul acesteia, managerul, antrenorul și Dumnezeul ei nu vrea, atunci întervine omul negru, arbitrul și pune zdravăn umărul să-i îndese-n traista ce pute a brânză, cele trei puncte.
După un fault ca ultim apărător (o lecție de predat în școlile de arbitraj începând cu grupa „șoimi ai patriei”), arbitrul acordă doar galben celui care a faultat. Noroc cu varul care l-a urecheat pe arbitrul de centru și acesta, cu mâna tremurândă, l-a eliminat pe vinovat. Ce să se facă el, arbitrul, că putea Botioșaniul să-i strice socotellile? Ba, a început s-o facă, pentru că, FC Botoșani, „campioana Universului”, a egalat punând în pericol arbitrul central.
Cum să-i faci așa ceva arbitrului, Doamne?
Și ce trebuia să făcă acesta s-a și întâmplat:
Negru la mațe și hotărât foarte, în urma unui fault de joc asupra omului de 909876545678987654678976546789765 miliarde de lire sterline, Coman, cu piciorul smuls din cur în urma unui banal accident de joc, nicidecum sancționabil (istoria, știința și biserica nu consemnează din care parte a curului), piciorul năzbâtios a luat-o la fugă prin Pipera la o mică ședință, apoi pe la Catedrala Neamului la o rugăciune, după care a apărut în fugă pe teren și de-abia l-au prins medicii viitoarei campioane a lumii să-l înfigă la loc. De durerea înfigerii s-a strâmbat o țâră Coman, dar după câteva secunde de la „groaznicul accident”, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic (deși a pus lumea fotbalului pe jar), acesta, Comănel, parcă sfidând totul, a și executat o lovitură liberă.
S-a-ntins apoi o lecuță cu spate pe boturile firelor de iarbă să asculte mesaje fantasmagorice, apoi s-a ridicat și a continuat tot meciul. Problema nu este la Comănel, ci la omul negru, care a stabilit cu această faptă nesancționabilă de nimeni, echilibrul numeric pe teren. Nu s-a gândit omul negru la mațe că pe acel eliminat de la Botoșani (ca să poată fecesebeaua să devină campioană Mondială), îl vor întreba cei din țara sa:
-Mă, de ce te-a eliminat grosolanul ăla de golan de arbitru?
Oricum omul negru și-a făcut datoria și feceseboaika a preluat conducerea. FCSB trebuie să fie campioană spune acesta! Cum ar mai putea lua 10 boabe-n două meciuri dacă nu este campioană? Logic, nu!...
Debusolată de agresiunea arbitrului, Clona mare (cea mică este la Craiova), mai înscrie un gol.
Numai că, în final, când arbitrul trebuia să sară-n sus de bucurie de realizarea sa, un alt jucător de miliarde de lire sterlin(c)e, bravul căpi(z)tan de echipă, face un fault grosolan vizibil cu ochiul liber și din miezul Oceanului Atlantic, dar stricătorul de meci, arbitrărelul, de-abia-i acordă cartonaș galben. Urecheat și de această dată de VAR-ul la fel de complice la dezastrul fotbalului, îl urechează din nou pe cel care a alterat meciul și acesta, cu ochii-n lacrimi și mâna tremurândă scoate culoarea roșie și-o fâlfâie pe la nasul vedetei fecesebiste de miliarde de lire (ne)sterline.
Campioana lumii, Botoșani, înscrie și ea un gol punând în real pericol intenția arbitrului de centru.
La un moment dat, acesta se dă peste cap de bucurie, urlă, țipă, se tăvălește pe jos cu spume la gură de reușita lui și fluieră sfârșitul rușinii, pardon, al mciului, iar din loja palatului personal și particoler, antrenorul patron, manager și Dumnezeu, poruncește să se procure saci noi de primit goluri de prin culmile (I)Europei unde i se pregătește urcușul...
Kașa-i la noi!

Puiu RĂDUCAN

26022024-Rm. Vâlcea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu