duminică, 25 februarie 2024

Ucrainenii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să se mai apropie de frontiera română!


Zelenski nu iartă. Ucrainenii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să se mai apropie de frontiera cu România.

Un ordin al șefului Serviciului de Stat de Frontieră din Cernăuți le interzice cetățenilor ucraineni care au între 18 și 60 de ani și care ar putea fi chemați la arme să se apropie mai mult de cinci kilometri de granița cu România și Republica Moldova.

Ordinul vine în contextul în care tot mai mulți ucraineni încearcă să fugă din țară pentru a evita recrutarea în armată.

Ordinul prevede că “intrarea persoanelor pe o fâșie de teren desemnată de-a lungul frontierei de stat, inclusiv în scopuri turistice, recreative, pescuit, cu excepția: persoanelor care locuiesc sau lucrează permanent sau temporar în hotarele acesteia, cu condiția să dețină autorizația corespunzătoare eliberată de detașamentul de frontieră; proprietarii de terenuri situate în fâșie, cu condiția să dețină autorizația corespunzătoare eliberată de detașamentul de frontieră” este interzisă.

De asemenea, circulația mașinilor în zona de frontieră este interzisă, cu excepția celor care trec prin punctele de frontieră.

Ordinul se aplică în localitățile de frontieră: Selyatynsk, Beregometsk, Krasnoilsk, Chudeysk, Petrovetsk, Suchevensk, Kamianetsk, Hlybtsk , Tereblechansk, Tarașansk, Hertsaivsk, Vancikovetsk, Mamalygivsk, Livenetsk, Kelmenețk, Sokiryansk, Vașkovetsk, Cernăuți, Dnistrovsky, Vyzhnytsky din regiunea Cernăuți.

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu