miercuri, 8 aprilie 2020

Coronavirus în România: Numărul deceselor a ajuns la 207!


Bilanțul cazurilor de coronavirus din România a ajuns marți la 4.417, după raportarea a 360 de noi infecții, iar numărul deceselor a urcat, tot 197. Tot marți a fost raportat și primul deces din cauza coronavirusului în rândul personalului medical din România, fiind vorba despre un ambulantier de 53 de ani din Suceava. Acesta era tratat acasă pentru că refuzase internarea.

ALTE MĂSURI LUATE DE GUVERNUL ORBAN:

Guvernul pregătește o nouă ordonanță militară, a opta de la instituirea stării de urgență în România din cauza coronavirusului. Obligativitatea ca piețele să rămână deschise va fi inclusă, printre altele, în această nouă ordonanță militară, a anunțat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Antibiotice Iași a decis să reia în regim de urgență producția de paracetamol și novocalmin, care vor fi livrate în perioada următoare către farmaciile și spitalele din România.

Reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Cele mai mari organizații de business din România au trimis o scrisoare deschisă către Președinte, Parlament și Guvern. Acestea cer, printre altele, o intervenție de 15% din PIB și reducerea aparatului de stat.


Sursa: HotNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu