duminică, 1 august 2021

Acțiune de amploare pentru combaterea excesului de viteză pe șosele


 Viteza neadaptată la condițiile de drum și cea excesivă constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere, multe dintre acestea cu urmări grave și deosebit de grave asupra persoanelor implicate.

În 29 iulie, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș și cei ai Serviciul Rutier Sălaj și-au unit forțele într-o acțiune pentru combaterea excesului de viteză pe tronsoanele de drum situate la limita celor două județe.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au verificat peste 160 de vehicule, puțini fiind conducătorii auto care au scăpat fără  sancțiuni contravenționale. Au fost aplicate 145 de amenzi în valoare de peste 68.000 de lei. Totodată, ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, din care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și patru pentru depășire neregulamentară, și au retras un certificat de înmatriculare.

Conform statisticilor, în anul 2019 polițiștii rutieri au intervenit la 88 accidente rutiere grave, în anul 2020 la 81 și anul acesta, până în momentul de față, la 59 de accidente rutiere grave, care au avut drept consecință rănirea gravă a unor persoane sau decesul acestora.


Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu