vineri, 15 mai 2020

Recomandări de la ITM privind mersul la locul de muncă


Având în vedere că după expirarea stării de urgență în mai multe domenii va fi reluată activitatea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș vine cu o serie de recomandări pentru angajați, asta în scopul prevenirii infecției cu noul coronavirus.
Reprezentanții ITM Maramureș au precizat că pentru a preveni COVID-19 trebuie să efectuaţi deplasările necesare pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă în conformitate cu instrucţiunile primite din partea angajatorului, cu respectarea cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a măsurilor de aplicare a acestora.
”Se recomandă obligatoriu utilizarea echipamentelor de protecție, mască și mănuși dacă nu se călătorește singur, respectarea unei igiene corecte, aerisirea și dezinfectarea autovehiculului dar și alte măsuri pe care medicul de medicina muncii le poate trasa celor care se deplasează către muncă. În ceea ce privește utilizarea mijloacelor de transport public în comun, se recomandă utilizarea acestor echipamente individuale de protecție, mască și mănuși, bineînțeles cu toate regulile de igienă și în special trebuie păstrată această distanță, acolo unde se poate”, a precizat Dragoș Năcuță, inspector șef ITM Maramureș.
Reguli au fost emise și pentru deplasarea cu avionul.
”Există și reguli la deplasarea cu avionul, același gen de măsuri, și acestea vor trebui respectate în momentul în care zborurile vor fi reluate”, a adăugat inspectorul șef ITM Maramureș.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș recomandă să comunicaţi imediat angajatorului orice situaţie de muncă despre care aveţi motive întemeiate să o consideraţi un pericol pentru securitatea şi sănătatea dumneavoastră.
                                                                                                                MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu