luni, 2 august 2021

Despre confratele meu, nea Jiji...


 Confratele meu, scriitorul penitenciar Jiji, stăpîn al unei miorițe cu jambiere, se comportă ca o curvă pensionară, atunci cînd afirmă că înfrîngerea FCSB-ului, în meciul cu urmașii lui Kubilai- Han, " este cea mai mare rușine din fotbalul românesc" .



Corect este, agramatule habotnic , " a fotbalului românesc"; ieri ți-ai înmuit trompa, cu păr cîrlionț, în fasole, cu " anvergură mare", iar această înfrîngere nu are nicio legătură cu fotbalul românesc, ci cu o echipă din campionatul românesc. Naționala olimpică, da , ea ne-a încălzit sufletele !
Trebuie să fii interzis de la fotbal. De medici. Fară să fii lăsat să ieși din stînă.
" Moruțan a bătut la mișto penaltiul.Eu am greșit că nu L-AM SCHIMBAT". Deci, recunoști, neuron știrb, că tu faci și desfaci, nenorocind o echipă și destinul unor tineri.
Se putea să nu fii derbedeu ? Nu! " Și arbitrul ăsta a cam fost cu ei...Bulgarul ăsta ortodox trebuia să fie cu noi, nu cu ei! " Dublu Țurcanu.
O freci ,mereu, pe aia cu necesarul de bărbăție, de parcă sula în erecție, înseamnă musai și fotbal de calitate.
Cu niște ani în urmă, am fost la Constanța, la o nuntă armînă ( nunta cea mare) soția fiind fiică de armîn.
La un moment dat, am ieșit în holul unde se fuma, să mai respir și eu nițel aer marin cu filtru, după 7 ani de zero tutun.
Armînii, oricărui om cu facultate, indiferent ce este, filo, ori politehnică, i se adresează cu " don Profesor".
Ei bine, don Profesor, verișorul lui Gache și al Chiraței ( pe bune !) le-a povestit despre Cluj, despre Ardeal, și cred că încetișor, i-am adus spre sistemul nostru solar.
Am vorbit nițel mai dialectal și le-a plăcut la nebunie, am simțit-o, și măgar bătrîn în interesul serviciului fiind, am supra-licitat, întrebînd ce părere au despre Gheorghe ( Jiji) Becali.
Liderul lor, după vorbă, după port, negustorul cel mare între ceilalți negustori și proprietari, mi-a dat, fără să clipească, un răspuns pe care mi l-am notat, chiar acolo, pe un șervețel, să nu uit: " Dacă Becali ar spune că e prieten cu mine, l-aș da în judecată, pentru că m-a calomniat!"

Cornel UDREA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu