vineri, 10 iulie 2020

Senatorul Severica Covaciu îi cere ministrului Agriculturii să ia măsuri pentru a-i sprijini pe fermieri


Una din marile probleme cu care se confruntă dintotdeauna micii fermieri este valorificarea producției agricole, indiferent că e vorba despre cea animalieră sau cea vegetală.  Senatorul PMP de Maramureș, Severica Covaciu, atrage atenția asupra acestei probleme și cere ministrului Agriculturii să ia măsuri pentru a veni în sprijinul fermierilor.
Severica Covaciu spune că deși anul trecut au fost promulgate câteva legi pentru a veni în sprijinul fermierilor din zona de munte, acesta nu au fost puse în practică până acum.
”Dacă nu vom da atenție acestei probleme, micile ferme se vor autodizolva și fermierii nu vor mai cultiva terenul și nu vor mai crește animale. Consecința va fi importul de produse scumpe și nesănătoase. Fermierii care cresc în acest moment oi nu au unde să își valorifice mieii și lâna, cei care cresc vaci nu-și pot valorifica laptele la un preț decent. Să nu mai vorbim de producătorii de legume și zarzavaturi care datorită faptului că nu au unde le valorifica le aruncă, în timp ce pe rafturile din magazine avem doar produse din import. Domnule ministru este o mare urgență salvarea acestor mici fermieri. Anul trecut au fost promulgate câteva legi privind sprijinul fermierilor din zona de munte, proiecte care nu au fost puse în aplicare și care sunt mult așteptate de către fermierii din această zonă montană. Ca urmare domnule ministru vă întreb și aștept un răspuns cât mai urgent dacă aveți un plan de măsuri concrete pentru salvarea acestor mici fermieri”, a precizat Severica Covaciu, senator PMP de Maramureș.
Senatorul maramureșean a mai cerut ministrului Agriculturii să prezinte dacă există un plan pentru colectarea și valorificarea produselor obținute din gospodăriile și fermele de familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu