marți, 14 iulie 2020

Zero lei acordați pentru inundațiile din ultima lună, în Maramureș, de Guvernul PNL!



 Din 327 de milioane de lei acordați de Guvernul PNL pentru inundațiile din ultima lună, Maramureșul a fost șters de pe hartă cu o alocare de 0 lei, potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea s-a arătat stupefiat de această nedreptate care se face, încă o dată, județului nostru, după ce, în plină pandemie, același Guvern PNL a transmis doar 50 de măști FFP2 Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde activează aproximativ 2000 de angajați.
”Mă uit cu stupoare la anexa hotărârii de Guvern și dacă mă raportez numai la Ardeal, văd alocări doar pentru anumite județe: Arad - 9 milioane de lei, Bihor - 13 milioane de lei, Brașov - 3,5 milioane de lei, Hunedoara - 34 milioane de lei, Sibiu - 5 milioane de lei, Timiș - 2 milioane de lei. Am cerut, alături de prefectul județului, Nicoale-Silviu Ungur, în urma rapoartelor operative din fiecare localitate, suma de peste 20 de milioane de lei pentru Maramureș și nu am primit nimic. Asta demonstrează <FORȚA> PNL Maramureș, fapt pentru care cer public: alocarea de urgență, în prima ședință de Guvern, a banilor necesari refacerii infrastructurii locale afectate de inundațiille din ultima lună și demisia secretarilor de stat Ionel Bogdan și Călin Bota, pentru a nu mai cheltui inutil în București, din banii publici, sume exorbitante, atâta timp cât nu sunt capabili să facă nimic pentru Maramureș”, a arătat șeful administrației județene.
În final, președintele Gabriel Zetea a lansat un apel către colegii din administrația locală ca, în cazul în care Guvernul refuză să aloce banii pentru Maramureș, în această săptămână, să fie organizat un protest în fața Palatului Victoria din București, deoarece Maramureșul nu este bătaia de joc a Bucureștiului.
                                                                                                     CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu