miercuri, 30 decembrie 2020

COMUNICAT

 


Cu sprijinul SLI MM,

Unitățile de învățământ au la îndemână un Ghid de contabilitate bugetară

 

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) anunță apariția „Ghidului de contabilitate bugetară specifică unităților de învățământ”, tipărit în condiții grafice de excepție la Editura Ceconi Baia Mare. Autoarea lucrării este Alina Todoruț, formator/ trainer pentru programe de formare și dezvoltare a competențelor profesionale pentru contabilii din unitățile de învățământ și contabil la Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare.

Transformările continue care se produc în sistemul de învățământ în ultimii ani au atras necesitatea formării și calificării unor angajați, din categoria personal didactic auxiliar, capabili să se adapteze noilor cerințe. Alina Todoruț a fost selectată pentru a crea astfel de programe de formare și pentru a susține cursuri pentru contabilii din școlile din Maramureș, fiind mentor, model și un suport real pentru aceștia. Ghidul a apărut, după cum susține însăși autoarea, în urma experienței acestor cursuri și întâlniri, ca o provocare, dar și ca o necesitate la sugestia colegilor contabili și a reprezentanților de a clarifica probleme specifice departamentului contabilitate din unitățile de învățământ”, explică prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

În cele 129 de pagini ale ghidului sunt prezentate aspecte ce țin de: finanțări, ordonatori de credite, principii și reguli bugetare, despre organizarea contabilității, înregistrări contabile și FOREXEBUG.

La final de an 2020, s-a îndeplinit unul dintre obiectivele importante ale SLI MM, propuse în cadrul Conferinței Aniversare «30 de ani de sindicalism în învățământul maramureșean», și anume: elaborarea/ editarea de ghiduri care să vină în sprijinul personalului auxiliar (secretari/ contabili) din unitățile școlare. Propunem celor interesați, împreună cu autoarea, o lucrare interesantă și necesară tuturor directorilor și contabililor din învățământ, în special celor aflați la început de drum”, mai punctează prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

Ghidul, cu autograful autoarei, poate fi achiziționat prin intermediul liderilor sindicali, fiind gratuit pentru contabilii membri SLI MM. Pentru alte persoane interesate, mai multe informații pot fi obținute de la adresa de e-mail slimm@slimm.ro.

 

Departament Comunicare SLI MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu