joi, 26 martie 2020

„ELEMENTAR, WATSON… MICUL CARAMITRU E UN GENIU ȘI-UN MARTIR!”

Între timp, de când COVID 19 umblă slobod prin atmosferă și lumea stă în case, m-am gândit să văd cu ce se mai ocupă și cum ne mai luminează spiritual micul Caramitru. De altfel, mi-ar fi fost și imposibil să nu aflu, căci geme FACEBOOK-ul de înțelepciunea și maturitatea sa exemplară. Iar după ce m-am familiarizat cu ultimele idei ale neobositului gânditor și strateg din „off” al USEREULUI, mi-am dat seama că n-aș avea inimă să-i tulbur clipele de reflecție.
Așa că i-am scris, pe pagina de FACEBOOK a Teatrului Național, fericitului său tată, adică lui Ion Caramitru, care tocmai filmase un clip impresionant în care ne cerea tuturor solidaritate cu TNB și „puțintică răbdare” publicului -adică să înțeleagă spectatorii și să nu ceară contravaloarea biletelor care au fost deja vândute, în timp ce spectacolele nu mai pot avea loc. Eu am înțeles mesajul și m-am gândit să-i răspund.
„Stimate domnule Caramitru, așa este, e nevoie de solidaritate și tot ceea ce spuneți este corect. Mă gândesc că printre cei care vor înțelege apelul dumneavoastră sunt și oameni în vârstă. În general, cei în vârstă sunt mai toleranți pentru că au trecut prin mai multe -e firesc.
De aceea, atunci când citesc «panseurile» unui tânăr care scrie pe pagina lui de FACEBOOK:
«In orașele mici și sate majoritatea nu respecta nimic, se plimba pe străzi ca idioții. Bine, nu ma mira deloc. Majoritatea in orașele mici și sate Votează cu PSD. Asta e nivelul lor de prostie. Și sunt și in vârsta majoritatea – deci au un risc urias sa moară. » (am păstrat ortografia acestui înțelept pentru că este savuroasă, la fel cum savuros este textul) mă gândesc că domnia sa, săracul, nu poate mai mult.
Dar în același timp aș spune că, poate, el reprezintă și eșecul educațional al părinților săi. Falimentul «celor 7 ani de acasă». Cred că și tatăl său este vinovat pentru asta.
Fac parte dintre «idioții» din orașele mici care au votat cu PSD, adică aceia depistați cu atâta inteligență și gentilețe de tânărul despre care v-am scris mai sus. Și-mi pare tare rău pentru nereușita tatălui său.” (20 martie 2020, pagina de FACEBOOK a TNB)
Pe 14 august 2018, Ion Caramitru, care din pricină că era în Elveția n-a putut participa direct la „revoluția” care avusese loc cu patru zile în urmă în Piața Victoriei, a declarat pentru DIGI 24:
„Compoziţia pieţei, aşa cum o ştiu, PENTRU CĂ FIII MEI AU FOST ACOLO, era una de bună calitate. Cu ce să facă lovitură de stat oamenii ăştia care au venit? Cu ce arme?”
Ei bine, tocmai asta m-a încurajat să-i scriu -căci dânsul trebuie că nu are ADN-ul zdruncinat, precum al micuțului Cara, participant direct la revoluția din 10 august 2018 și agresat cu substanțe gazoase care i-am modificat dramatic polinucleotida esențială!
Cât despre armele folosite în lovitura de stat, mă tem că revoluționarul Andrei Caramitru nu i-a făcut o expunere convingătoare binecunoscutului său tată și de aceea doresc să-l informez eu: pietre din pavaj, bare metalice din gardurile de protecție, cocteiluri Molotov, ciubere cu arbuști ornamentali în flăcări, bâte, răngi, cuțite, bucăți de asfalt și pungi de culoare maro cu ultima cină a participanților, dar numai după ce a parcurs sinuosul traseu al digestiei complete.
În fine, pentru intimidarea adversarului, băieți cu pantalonii-n vine, arătându-le forțelor de ordine ce au ei mai expresiv…
Oricum însă, Ion Caramitru poate să se gândească doar așa, teoretic, la ceea ce am scris eu, deoarece e imposibil ca fiul său, Andrei, să scrie pe FACEBOOK astfel de lucruri. Căci Ion Caramitru îl descrie micul Cara după cum urmează:
„El este o eminență privilegiată în ceea ce privește analizele economice la cel mai acut simț științific pe care îl poate oferi cineva astăzi în România (oooo!!!! mai tare ca Vasilică Cîțu? n.n.). Analiza lui economică vizavi de ce se întâmplă în România este perfectă (fără cuvinte! în sfârșit, avem ceva perfect în România! n.n.). S-a orientat, pentru că a venit în România, plecând dintr-o carieră care i-ar fi asigurat un venit de milioane, de zeci de milioane de euro, poate, în lume să trăiască unde voia el, să își ia iahturi, avioane, sau nu știu ce, să vină în România lângă familia lui și să facă ceva pentru țara asta.”
Ei, acum sesizați eroarea pe care era cât pe ce să o comitem, cetățeni? Păi, dânsul e un MARTIR, iar nu un infatuat ridicol și lipsit de cea mai elementară bunăcuviință, cum, poate, fost tentați să credem!
GENIU și MARTIR! „Elementar, dragul meu Watson, elementar!”

Autor: Luminita Arhire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu