sâmbătă, 2 iulie 2022

David Angelo: „Statul poate fi cumpărat. Cum a fost cumpărat statul ucrainean. Și cel român!”

 


”Presiunea politică şi a sancţiunilor fără precedent din partea aşa-numitului ‘Occident colectiv’ ne obligă să accelerăm procesele de integrare cu Belarus”, a declarat Putin.

Vor urma și alții. Ce să facă, să stea în coasta Rusiei și să se alieze cu Occidentul? Ucraina se alia, dacă mai întâi nu erau dați jos președintele și guvernul? A făcut cineva vreun referendum? A întrebat poporul? NU.

A fost ca la noi. PSD-ul a câștigat detașat alegerile în 2016, a avut rezultate foarte bune la guvernare și a fost dat jos. Prin alegeri? Nu. Așa s-a dictat de afară. Au ieșit 50.000 de oameni în stradă. Asmuțiți de presă. La fel a fost și-n Ucraina.

Când îi auzi pe unii tolomaci că ce… n-are voie Ucraina ca stat suveran și independent să se alieze cu cine vrea? Nu. Statul nu e poporul. Asta nu se înțelege. Ucraina nu mai era independentă când a decis să ceară integrarea în NATO. Era deja colonie.

Statul poate fi cumpărat. Cum a fost cumpărat statul ucrainean. Și cel român. Și altele. Pe popor nu-l mai întreabă cei care cumpără statul. E prea prost. Chiar e. Oligarhii miliardari ucraineni și multimilonarul Zelensky erau vânduți deja când au făcut cererea de aderare. Să spună unde au banii.

Dacă sunt în USA, mai este Ucraina stat suveran și independent? Când fonduri de investiții din USA dețin 20% din terenul agricol ucrainean – suprafață mai mare decât cea agricolă a Italiei – mai este suverană și independentă? Sau când Grupul Rotschild deține 70% din datoria ei suverană? Prostoboii tac aici. Dar nici nu cedează.

Adică, vin îți dau jos președintele ales de popor, guvernul rezultat din alegeri libere, îmi pun președintele și guvernul pe care îi vreau, și spun că statul suveran și independent „liber” are dreptul să decidă cu cine se aliază. La proști ține asta, la noi nu. De ce? Fiindcă vrem să fim corecți. Occidentul ne-a învățat să fim democrați. Parol! Eu chiar am fost învățat de Europa liberă.

PS. Băi, dar ditai hăzmăndăul e Lukașenko ăsta! Dictator adevărat. De-aia îi știu de frică bielorușii.

 

Autor: David Angelo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu