sâmbătă, 30 martie 2019

Consiliul Județean Maramureș – partener în organizarea ”Zilei Instituției Prefectului”


 În 2 aprilie 2019 va fi sărbătorită Ziua Instituției Prefectului sub egida ”Prefectura Maramureș – 100 de ani de la înființare”, eveniment realizat în parteneriat cu instituția Consiliului Județean Maramureș. În cadrul acțiunii vor avea loc manifestări cultural-științifice dedicate recunoașterii rolului și meritelor Instituției Prefectului, dar și sărbătorirea a 100 de ani de la numirea primului prefect al județului Maramureș.
Cu ocazia aniversării centenarului de la numirea primului prefect va fi lansat volumul intitulat ”Prefecții Maramureșului 1919 – 2019”, lucrare ce cuprinde un istoric al Prefecturii și exercitarea mandatelor prefecților, rolul și atribuțiile acestora, activități și evenimente importante din această perioadă. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că relațiile de colaborare între instituția județeană și Prefectura Maramureș reprezintă cheia rezolvării cu succes a multor probleme cu care locuitorii județului se confruntă.
Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan a fost prezent la ultima ședință a Consiliului Județean, în cadrul căreia aleșii județeni au aprobat finanțarea acestei acțiuni cu suma de 35.000 de lei, invitându-i pe toți cei prezenți să fie parte la eveniment. ”Mă bucură faptul că, în 2 aprilie, trei elevi maramureșeni vor avea ocazia de a exercita poziții publice de mare interes, în cadrul proiectului Arta de a conduce. Aceasta va fi prima sesiune din cele trei care vor avea loc în perioada următoare, iar cei trei elevi vor ocupa funcția de prefect, de președinte de Consiliu Județean, respectiv de inspector școlar general pentru o zi”, a conchis prefectul Vasile Moldovan.

Consilierul județean Marinel Kovacs a subliniat faptul că este extrem de important faptul că Instituția Prefectului aniversează 100 de ani de existență și că este normal ca aleșii județeni să fie alături de colegii din Prefectura Maramureș. Între consilierii județeni din actuala legislatură se află și trei foști prefecți de Maramureș care au arătat, pe rând, importanța existenței acestei instituții. Primul la cuvânt s-a înscris fostul prefect Anton Rohian, care a subliniat faptul că, ”cei care au trecut pe acolo au simțit importanța și greutatea deciziilor care trebuie luate”. Cuvinte de apreciere a avut și foștii prefecți Gheorghe Mihai Bârlea și Gyongyike Bondi, actualmente consilieri județeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu