joi, 28 martie 2019

Ora Pământului în Baia Sprie


Sâmbătă, 30 martie, Primăria Baia Sprie va marca „Ora Pământului”.  în parcul din centrul vechi al oraşului. Acţiunea intitulată „Dăruieşte naturii din energia ta”! ,  va începe la ora 20.00. Sub acest slogan internaţional, copiii, părinţii, autorităţile locale, directorii de şcoli şi toţi cetăţenii interesaţi vor cânta şi se vor bucura împreună timp de o oră, interval în care luminile vor fi stinse.
„Ora Pământului”  este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. „Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.
Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internaţional de lobby pentru mediu şi cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima „Oră a Pământului” a avut loc în 21 martie 2017, la Sydney, cel mai mare oraş din Australia, Prin „Ora Pământului” 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% şi 10,2% în aceea oră şi că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment „Ora Pământului” s-a extins în mai multe oraşe importante ale lumii. Evenimentul a fost marcat pe 29 martie 2008, între orele 20:00 şi 21:00 (ora locală în Sydney). V.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu