luni, 15 iulie 2019

[AGIRo-540] INVITAȚIE la congresele din 2019 pentru învățători, educatoare și profesori de gimnaziu și liceu

INVITAȚIE la congresele din 2019 pentru învățători, educatoare și profesori de gimnaziu și liceu din țară și de peste hotare (eventual însoțiți de familie)
(ÎNSCRIERILE ȘI PLĂȚILE PÂNĂ ÎN 15 IULIE)
1.Despre aceste forumuri:
Sunt ample manifestări cu o tradiție de peste un secol, fiecare cu sute de participanți. Vor fi în parteneriat cu MEN, IȘJ-uri, case ale corpului didactic, universități, furnizori de formare. Se va certifica participarea la congres internațional și se vor elibera și adeverințe de participare la unele cursuri. Participanții nu sunt obligați să susțină vreo lucrare. La cerere, doar cei care doresc pot publica în volumele noastre articole pe teme la alegerea lor.
2.Enumerarea congreselor la care mai sunt locuri (se poate participa la unul sau mai multe). Înscrierile și plățile până în 15 iulie:
·  Pentru cei din România vedeți mai jos cum se fac înscrierile și plățile;
·  Cei de peste hotare vor achita (măcar un avans până în 15 iulie) la responsabilii noștri de acolo: pentru R.Moldova la Viorica Morcov (viorica.morcov@gmail.com tel 069439901), pentru regiunea Cernăuți la Elena Piligaci (elena.piligach@gmail.com tel +380 66 119 5985), pentru regiunea Odessa la Mihail Mecineanu (myechinyanu@gmail.com tel 09636210066), pentru Serbia la Ziva Momirovici (Stil.eks.ent@gmail.com tel 0637763671).
-Iași (21-22 iulie, cu ședința de plen în dimineața de 22 iulie, vom anunța sala peste câteva zile pewww.invatatori.ro ), congres internațional la 110 ani de la congresul din 3-5 iulie 1909 de la Teatrul Naţional din Iași în prezența a 1500 cadre didactice (detalii mai jos);



-Chișinău (22-25 iulie, Școală Internațională de Vară la 100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Învăţătorilor din Chişinău la al II-lea Congres al învăţătorilor basarabeni, 1919);
-Cetatea Albă – Izmail – Reni, Ucraina (25 – 27 iulie, Simpozion Internațional cu ședința de plen în dimineața de 26 iulie în Izmail. Trebuie pașaport.) (detalii mai jos);
-Sibiu (5-7 august, cu ședința de plen în dimineața de 6 august), congres internațional la 100 de ani de la primul congres al învățătorilor români din Ardeal, Banat, Crişana şi Maramureş organizat de Iuliu Vuia la Sibiu în 24-26 februarie 1919 în prezenţa a peste 1500 cadre didactice, pe când doar 1/3 din Ardeal avea administrație românească (detalii mai jos);
-București (7-9 august, cu ședința de plen în dimineața de 8 august), congres internațional –al 42-lea -la 90 de ani de la congresul din 6-7 decembrie 1929 de la Bucureşti, congres la care asociația regională transilvană se unește cu AGIRo sub conducerea lui D.V. Ţoni și la 80 de ani de la alegerea din 1939 a lui Teodor Iacobescu ca președinte al AGIRo (detalii mai jos).
3.Costuri pentru cei care NU au nevoie de cazare+masă:
-câte 30 lei (taxa de participare la fiecare dintre activități) pentru cei care au deja achitată cotizația pe 2019;
-câte 55 lei (taxa de participare + cotizația anuală) pentru cei care nu sunt încă membri sau nu au achitată cotizația pe 2019.
Se achită prin depunere bancară sau mandat poștal, în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. După efectuarea plății să comunicați la asociatiainvatatorilor@gmail.com numele celui/celor pentru care s-a achitat, datele lor de contact și să atașați poza sau scanarea documentului de plată.
4.Costuri și modalități de plată pentru cei care doresc și cazare+masă care se adaugă la taxa de participare de 30 lei pentru fiecare dintre activități (plătită chiar și de membri de familie însoțitori) și la cotizația anuală de 25 lei dacă nu au achitat-o în 2019 (plătită doar de cadre didactice):
A.Pentru activitatea de la IAȘI din 21-22 iulie:
Vom fi cazați în inima orașului, între Teatrul Național, Primărie și Mitropolie, la Casa de Oaspeți „Sfântul Nicolae”Servicii



            a)Pentru cei care achită în lei, cazarea și mesele începând cu cina din 21 iulie și terminând cu prânzul din 22 iulie este de 150 lei/persoană. Vor achita până în 15 iulie în contul specificat mai sus (punctul 3) suma de 150lei X câte persoane sunt + taxele de la punctul 4 pentru fiecare (vor scădea eventualul avans deja achitat). Tot până în 15 iulie vor trimite la asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul „IAȘI” completat și atașând și poza sau scanarea documentului/documentelor de plată care să acopere suma totală finală.
            b)Pentru cei care achită cu vouchere prețul este de 165 lei/persoană cazarea și mesele începând cu cina din 21 iulie și terminând cu prânzul din 22 iulie. Veți trimite 4 vouchere pentru o persoană, 7 vouchere pentru 2 persoane, 10 vouchere pentru 3 persoane, 14 vouchere pentru 4 persoane etc. Este deci multiplu de 165 împărțit la 50 și rotunjit în sus (pentru diferență veți putea face consumație în plus). Voucherele se trimit la hotel până în 15 iulie doar prin curier și cu confirmare de primire (nu prin poștă). În pachet/plic să puneți alături de vouchere și un bilet cu adresa titularului tichetului (pentru facturare trebuie și adresa) și scrieți că este pentru cazarea și masa din 21/22 iulie organizată de Asociația Generală a Învățătorilor din România. Pe pachet/plic să scrieți „Casa de Oaspeți „Sfântul Nicolae”, pentru Irina Ghițun, Departament Recepție, Str. Agatha Bîrsescu (lângă Teatrul Național), Nr. 9, Iași, tel: 0232.235.691 și 0727200126”. Dacă ați achitat deja vreun avans pentru cazare/masă în lei și vreți de fapt să plătiți acum în vouchere: la fața locului vă vom converti plata pentru altă activitate viitoare, taxă de participare sau de publicare sau îmi veți aduce acolo un cont personal în care vă voi returna avansul. După trimiterea voucherelor, tot până în 15 iulie, să trimiteți laasociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul „IAȘI” completat și atașând și poza sau scanarea documentului/documentelor de plată care să acopere suma achitată în contul AGIRo (inclusiv taxele de la punctul 4 + poza sau scanarea documentului primit de la curier la trimiterea tichetelor.
            B.Pentru activitățile de la Chișinău (22-25 iulie), Izmail (25-27 iulie) voi reveni. Acum vreau să știu urgent câți dintre cei deja înscriși doresc să călătorească împreună cu grupul pe întreg traseul (Iași-Chișinău-Izmail). Completați tabelul numit „Transport Iași-Chișinău-Izmail” și trimteți-l urgent, cel târziu până în 15 iulie laasociatiainvatatorilor@gmail.com Completați acest tabel toți cei care v-ați înscris (cu DA sau NU). Se pot înscrie și colegi noi doar ca rezerve (să ne lase în e-mail datele de contact). La Chișinău ne așteptăm la cheltuieli totale de 96 euro în total pentru cele 2 zile. La Izmail ne așteptăm la cheltuieli totale de 78 euro în total pentru cele 2 zile.
            C. La Sibiu, în 5-7 august, avem cazare și masă la hotel Parc Cazare in Sibiu la Hotel Parc Sibiu. începând cu cina din 5 august și terminând prânzul din 7 august. Sunt 2 variante în lei sau cu vouchere/tichete de vacanță:



Varianta a)=cazare+masă la hotel Parc=210 lei/persoană/zi=420 lei/persoană în total pentru cele două zile SAU 9 vouchere pentru o persoană, 17 vouchere pentru 2 persoane, 26 vouchere pentru 3 persoane. Este deci multiplu de 420 împărțit la 50 și rotunjit în sus (pentru diferență veți putea face consumație în plus).
Varianta b)=doar cazare la hotel Parc=120 lei/persoană/zi=240 lei/persoană în total pentru cele două zile (în acest caz masa va fi pe cont propriu sau organizat meniul zilei la alt restaurant) SAU 5 vouchere pentru o persoană, 10 vouchere pentru 2 persoane, 15 vouchere pentru 3 persoane. Este deci multiplu de 240 împărțit la 50 și rotunjit în sus (pentru diferență veți putea face consumație în plus).
            -Cei care achită în lei pentru activitatea de la Sibiu vor depune până în 15 iulie în contul specificat mai sus (punctul 3) fie suma de 420 lei X câte persoane sunt fie suma de 240 lei X câte persoane sunt + taxele de la punctul 4 pentru fiecare (vor scădea eventualul avans deja achitat). Tot până în 15 iulie vor trimite laasociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul „SIBIU” completat și atașând și poza sau scanarea documentului/documentelor de plată care să acopere suma totală finală.
            -Cei care achită cu vouchere la Sibiu le vor trimite la hotel până în 15 iulie doar prin curier și cu confirmare de primire (nu prin poștă). În pachet/plic să puneți alături de vouchere și un bilet cu adresa titularului tichetului (pentru facturare trebuie și adresa) și scrieți că este pentru cazarea și masa din 5-7 august organizată de Asociația Generală a Învățătorilor din România. Pe pachet/plic să scrieți „Hotel Parc Sibiu, în atenția dlui. Galata Dan (șef recepție) Str. Școala de Înot nr. 1-3, Sibiu, tel 0269423559, 0752 272 394 sau 0735400113”. După trimiterea voucherelor, tot până în 15 iulie, să trimiteți la asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul „SIBIU” completat și atașând și poza sau scanarea documentului/documentelor de plată care să acopere suma achitată în contul AGIRo (insclusiv taxele de punctul 4) + poza sau scanarea documentului primit de la curier la trimiterea tichetelor. Dacă ați achitat deja vreun avans pentru cazare/masă în lei și vreți de fapt să plătiți acum în vouchere: la fața locului vă vom converti plata pentru altă activitate viitoare, taxă de participare sau de publicare sau îmi veți aduce acolo un cont personal în care vă voi returna avansul.
D. La București, pentru 7-9 august, avem rezervate locuri la Hotel Elizeu HOTEL ELIZEU BUCURESTI – Best price in Bucharest! la 200 metri de Gara de Nord și la 10 minute de centrul capitalei. Variante de plată:



-Varianta în lei: Plătiți până în 15 iulie, 300 lei X câte persoane sunteți (minus eventualul avans dacă ați achitat așa ceva deja) prin depunere bancară sau mandat poștal, în contul de mai sus, de la punctul 3. Tot până în 15 iulie vor trimite la asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul „BUCUREȘTI” completat și atașând și poza sau scanarea documentului/documentelor de plată care să acopere suma totală finală + taxele de la punctul 4 pentru fiecare (vor scădea eventualul avans deja achitat).
Varianta cu vouchere: Trebuie să trimiteți câte 6 vouchere la agenția de turism până în 15 iulie prin curier (ex. FAN Courier, Urgent Cargus), la adresa: TRAVELMINIT INTERNATIONAL SRL, 400267 Cluj-Napoca, Str. Gării, Nr. 21, D1/1B. Scrieți pe plic și telefonul 0364-431-800 și „Rezervare nr. #395647132”. În pachet/plic să puneți alături de vouchere și un bilet cu adresa titularului tichetului (pentru facturare trebuie și adresa) și scrieți că este pentru cazarea și masa din 7-9 august organizată de Asociația Generală a Învățătorilor din România la Hotel Elizeu. După trimiterea voucherelor, tot până în 15 iulie, să trimiteți la asociatiainvatatorilor@gmail.com tabelul „BUCUREȘTI” completat și atașând și poza sau scanarea documentului/documentelor de plată care să acopere suma achitată în contul AGIRo (insclusiv taxele de punctul 4) + poza sau scanarea documentului primit de la curier la trimiterea tichetelor. Dacă ați achitat deja vreun avans pentru cazare/masă în lei și vreți de fapt să plătiți acum în vouchere: la fața locului vă vom converti plata pentru altă activitate viitoare, taxă de participare sau de publicare sau îmi veți aduce acolo un cont personal în care vă voi returna avansul.
E. Pentru Sântămărie la aromânii din Balcani, 13 – 17 august, voi reveni.
F. Pentru Maramureș și Transcarpatia, 31 octombrie– 3 noiembrie, voi reveni.
5.Toate noutățile vor fi pe www.invatatori.ro . Urmăriți-l. Nu avem capacitatea de a răspunde întrebărilor despre lucruri clar deja precizate. Când vom avea alte amănunte le vom posta pe www.invatatori.ro
6.În 2019 au mai fost activități: în martie la Adjud, în aprilie la Cernăuți, în mai la Suceava, în mai în Serbia, în iunie la Arad, în iulie la Eforie Sud.
7.Puteți publica articol/articole în volumul simpozionului internațional și/sau revista AGIRo/Buletinul Congresului achitând 30 lei/articol. Scrieți articolul (pe teme la alegerea dumneavoastră) în paginile atașate aici. Această pagină are formatul B5JIS. Introduceți aici articolul dumneavoastră și redenumiți documentul cu Numele și prenumele dumneavoastră și precizarea volum pentru simpozion internațional sau revista AGIRo/Buletinul Congresului. Trimiteți articolul/articolele până în 31 iulie la asociatiainvatatorilor@gmail.com însoțite de dovada achitării taxei sau a depunerii a 2 % pentru AGIRo.
8.Înscrieri în AGIRo
În AGIRo se poate înscrie oricând orice cadru didactic (învăţător, educatoare, profesor de la ciclul gimnazial şi liceal). Înscrierea presupune achitarea cotizației anuale de 25 lei prin depunere bancară sau mandat poștal în contul precizat mai sus la punctul 3. După achitarea cotizaţiei să trimiteţi atașate, pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.comcererea de mai jos completată în Word și dovada scanată a documentului de plată (precizând și pentru ce an/ani s-a achitat cotizaţia). Vă vom trimite apoi adeverinţele de membru corespunzătoare.
2% pentru AGIRo până în 31 iulie
Descărcați formularul 230. Completați-l în 2 exemplare doar la rubricile „capitolul I” (cu datele contribuabilului) şi semnaţi jos, la ,,contribuabil”. Cei care ne trimit scanat la asociatiainvatatorilor@gmail.com al doilea exemplar cu ștampila și numărul de înregistrare de la ANAF şi atestă astfel că au redirecţionat 2% din impozitul pe anul 2018 sunt scutiţi de cotizaţie sau pot publica fără taxă un articol în volumele AGIRo. Puteţi la alegere: a)să îl depuneţi personal până în 31 iulie la ANAF-ul de pe raza domiciliului dv sau b)să împuterniciți pe cineva să îl depună completând și capitolul V cu datele împuternicitului respectiv.
Precizări
Celor cărora am omis să le trimit vreo adeverință, le-o voi trimite în zilele/săptămânile următoare până la final de august.
Fac parte de drept din AGIRo şi colegii care activează într-o asociaţie/sucursală judeţeană care este membră AGIRo, asociaţie/sucursală judeţeană care are achitată la zi cotizaţia către AGIRo (200 lei anual asociaţia şi 100 lei anual sucursala).
Puteți fi la curent cu activitățile AGIRo consultând paginile noastre sau înscriindu-vă în grupurile noastre:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu