luni, 22 iulie 2019

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE


Patria și Poporul NU sunt de...vândut!

1.„PATRIA” este pământul plămădit cu roman și întărit cu oasele înaintașilor. Pentru ca să fie „PATRIE”, trebuie mai întâi să fie religia strămoșilor, sfânta cuminicătură a sufletelor calde, adorație a acelora care au fost și nu mai sunt decât țărână și oase.
Barbu Ștefănescu Delavrancea (1858-1918),
scriitor, dramaturg, orator, critic roman


+ + +


           2. „NU, NU SUNTEM POPOR DIN FLORI”, nici nu ne putem resemna să fim un popor de slugi! Cînd oare ne vom asuma tragicul destin al neamului nostru? Când ne vom elibera de complexele provinciale și atitudinea plecată, timorată, de cetățeni de mâna a doua a unei Europe amnezice și paricide, care a uitat sau nu vrea să recunoască legăturile de sânge cu strămoșii noștri întemeitori ai Ilionului tracic, și care-și reneagă identitatea și rădăcinile creștine,răsăritene?„O Europă mercantilă și seculară,care-și înțelege unirea ca pe o comunitate fără comuniune, întemeiată doar pe interese, nu pe dragoste și moștenire creștină. O Europă fără Dumnezeu, fără biserici și fără Biserică - singura comunitate cu adevărat universală”.
  Victor Socaciu (1953-)   „Mereu cu Dumnezeu”,
cantautor de muzică folk, realizator de emisiuni tv., fost parlamentar


+ + +


          3. NU vindeți pământul ȚĂRII la o lume căpcăună
Nu mai vindeți, nu mai vindeți iarăși ȚARINA STRĂBUNĂ!
NU ne vindeți orizontul, nu vindeți apa din râu
Nu ne vindeți codrul verde, nici lanurile de grâu.
NU vindeți livezi și sate nici la regi, nici la nebuni
NU vindeți văi și fânețe stolurilor de tăuni!
NU ne vindeți, nu ne vindeți, generali și amirali,
C-ați distrus ARMATA  ȚĂRII, eu v-acuz drept criminali,
NU ne vindeți, nu ne vindeți nici OGORUL, nici MORMÂNTUL,
Trădătorilor de ȚARĂ, nu v-ar mai răbda pământul!
NU ne vindeți, nu ne vindeți ISTORIA și TRECUTUL
Ne-ați înstrăinat avutul.
NU ne vindeți, nu ne vindeți SENATORI la venetici
Din apărători de ȚARĂ, ne-ați devenit inamici.
NU vindeți AURUL ȚĂRII la negustori și zevzeci
Nu ne vindeți, nu ne vindeți, eu v-am condamnat pe veci!
NU ne vinde, nu ne vinde, PARLAMENTAR  IMPOSTOR
Ai trădat o NAȚIUNE, ȘI-ȚI BAȚI JOC DE UN POPOR
Ne-ai vândut averea ȚĂRII clanurilor din Apus
JOCI  MEREU O CARTE DUBLĂ, CÂND DIAVOL -CÂND CEL DE SUS.

       Ciucă Virgil, New -York - Din volumul „EXECUȚIA”.

      P.S. POPOR TRANSILVAN! PARLAMENTARI  ARDELENI! Mare atenție la Kelemen Hunor și liota sa udemeristă. Au devenit un real pericol pentru noi. Este cazul să nu mai dormim liniștiți. Ultra-revizionistul Orban hungarorum pune stăpânire și pe presa maghiară din ARDEALUL  ROMÂNESC ceea ce este un lucru foarte grav. O să vedeți mai târziu. Acum, când țara noastră trece prin mari frământări, ei tac și ne lucrează pe la spate. Prind tot felul de timpuri parlamentare unde pe ascuns obțin de la marii mahări lași din guvern, tot ce vor ei. A se vedea Cheile Bicazului, unde s-au grăbit să-i schimbe și numele iar în administrația locală folosirea limbilor conlocuitoate minoritare și acolo unde ei sunt sub 20% din totalul populației. Noi vrem să uităm trecutul dureros și pentru unii și pentru alții, dar ei nu și nu! Vă aduc aminte ceea ce spunea într-o carte fostul președinte al Ungariei, Arpad Gonsz: „Dacă ar fii să moară și ultimul ungur, Ardealul tot al ungurilor va fi!” Rugăm și pe mai mari Bisericii  Unite  cu Roma, să intervină pe lângă „omul păcii Papa Francisc”, pentru a le spune supușilor „frați unguri catolici” din Harghita și Covasna că nu este tocmai creștinește ceea ce gândesc și fac, că ei nu sunt pe drumul lui Hristos ci sunt pe drumul care duce la Mamona. Hristos a spus tuturor: „PACEA MEA AM ADUS VOUĂ. PACEA MEA LAS VOUĂ. SĂ VĂ IUBIȚI UNII PFE ALȚII AȘA CUM V-AM IUBIT EU. ÎNTRU ACEASTA VOR CUNOAȘTE OAMENII CĂ VOI SUNTEȚI UCENICI  MEI!”
Prof. Olimpia Mureșan, L.S.R. Maramureș

Părintele Ilie- L.S.R. Mureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu