joi, 25 iulie 2019

SUA ne pun șef în servicii!

Șoc și groază la vârful sistemului, după ce în ultimele zile s-au amplificat extrem de îngrijorător pentru unii informațiile privind iminența declanșării unei veritabile operațiuni ”blitzkrieg” la conducerea unuia dintre cele mai importante servicii secrete românești! Mutare accelerată de nemulțumirea tot mai fățiș exprimată de către principalii noștri parteneri strategici că nu mai au niciun ”cap de pod” propriu la acest nivel, ”handicap” care trebuie recuperat cât mai repede.
Mai mult decât atât, dn informațiile intrate în posesia noastră reiese cât se poate de clar și cine este de fapt ”ținta” care urmează să fie înlocuită pentru a se face astfel loc ”omului americanilor”, dar pentru a nu pune o presiune suplimentară încă de acum nu vom publica momentan identitatea celui care va trebui să facă un pas în spate. Iar dacă până acum s-a tot încercat tărăgănarea acestei retrageri strategice, intrarea Vioricăi Dăncilă, puternic susținută de axa Tel Aviv – Washington în jocul prezidențial va duce automat la grăbirea mutării șoc! Una care, desigur, nu are cum să fie privită cu ochi buni nici de oamenii președintelui Iohannis din sistem, puternic conectați la BND-ul german, dar nici de ”falanga” useristă Cioloș – Barna, devenită deja ”săgeata” DGSE-ului francez în Europa. Dar cum toți aceștia știu foarte bine că, totuși, cu americanii nu este de glumit atunci când își pun cu adevărat ceva în cap, decizia Administrației Trump va fi cu siguranță transpusă în practică în urma ”ofertei de nerefuzat” a agențiilor guvernamentale de peste Ocean.
Care oricum nu mai puteau suporta prea mult afrontul de a nu avea propriul om de legătură la vârful sistemului de la noi, la fel ca germanii sau francezii cel puțin…
”Nu îl apucă alegerile…”
Aceasta este profeția sumbră făcută în ”lumea bună” a sistemului cu privire la soarta unuia dintre cei aflați momentan la butoanele operative ale unui serviciu secret. Și căruia nu i se impută în mod special ceva, pentru a fi astfel cât se poate de sinceri, ci doar că funcția sa intră într-o alambicată schemă de ”refacere a echilibrului” la vârful sistemului românesc de siguranță națională. Acolo unde pur și simplu americanii au rămas fără un om de încredere, care să mai taie din ”elanul” celorlalți principali parteneri europeni ai României, francezii și germanii care pur și simplu ”zburdă” de ceva vreme prin serviciile noastre secrete.
Desigur, în ultimele luni au mai fost ”tatonări” din partea americanilor, dar partea română a tras de timp, ajutată în acest sens și de lipsa unui interes punctual al acestora.
Gata, a venit și ”momentul zero”!
Iată însă că noua ”situație operativă” politică de la București impune o schimbare majoră și imediată de strategie, asta dacă susținătorii din umbră ai premierului chiar vor să-i ”maximilizeze” Vioricăi Dăncilă șansele la prezidențiale. Astfel că este de așteptat ca în următoarele zile să crească presiunea pusă inclusiv pe Palatul Cotroceni pentru ca ”neamțul” să-și mai spele din păcatele în fața axei Tel Aviv – Washington și să ”înghită” fără să crâcnească ”broscoiul” recomandat de americani. Și uite cum, după ce atâta amar de vreme ”el lider maximo” Liviu Dragnea și toată pleiada de alți lideri pesediști ”radicalizați” în așa-zisa luptă cu statul paralel nu au fost în stare să clintească măcar un fir de păr din capul vreunui șef de serviciu secret, asta ca să nu mai vorbim de înlocuirea vreunuia dintre ei, ”minunea” s-ar putea întâmpla totuși… Fie și doar la nivelul doi, dar ținând cont că de acolo se apasă butoanele operative în serviciile secrete, ”compromisul” americanilor de a accepta și această funcție nu mai pare chiar atât de mare…
Autor: Cătălin Tache
Sursa: National.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu