luni, 15 iulie 2019

Președintele Gabriel Zetea a felicitat administrația locală din Seini la evenimentul Zilele Orașului ”CETATEA ZYNIR”


 Sâmbătă 13 iulie și duminică 14 iulie 2019 s-a desfășurat cea de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir”. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Seini, împreună cu Casa Orășenească de Cultură Seini și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Seini.
Acțiunea a debutat sâmbătă dimineață, cu activități sportive, una dintre cele mai așteptate fiind meciul tradițional de fotbal disputat între angajații Primăriei Seini și profesorii din localitate. Au urmat apoi a XXI-a ediție a concursului de șah ”Cupa Comja”, a V-a ediție a turneului de tenis de câmp ”Cupa Seini” și a XI-a ediție a turneului de handbal ”Cupa Seini”.
Participanții la eveniment au avut parte și de activități literar – artistice. La Centrul Româno – Ucrainian din Seini a avut loc lansarea de carte ”Versuri pentru suflet și cuget” de Petru Racolța, iar la Galeria de Artă a Casei de Cultură Seini s-a desfășurat vernisajul expoziției de pictură ”Un zâmbet peste timp”, al artistei Maria Mariș Dărăban, coroborat cu un moment artistic susținut de Ujlaki Mark și Aleesia Dîrle. Momentele solemne din cadrul Zilelor Orașului Seini au fost marcate prin dezvelirea plăcii comemorative a elevilor evrei deportați în anul 1944 și prin depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, cu ocazia comemorării personalităților locale Alexiu Berinde, Mihai Bălaj, Incze Janoș.
În cadrul deschiderii oficiale a celei de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir”, Fanfara ”Stibina” din Tăuți Măgherăuș alături de formația de majorete a susținut un concert răsplătit cu aplauze furtunoase. La această manifestare, executivul Consiliului Județean Maramureș a fost reprezentat de președintele Gabriel Valer Zetea, care a felicitat reprezentanții administrației locale Seini pentru exemplul de bune practici în implementarea proiectelor realizate în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș.
”Cred că merită să o felicităm atât pe Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini, cât și pe consilierii locali pentru munca serioasă pe care o depun în administrație, fiindcă doar împreună pot reuși”, a spus președintele administrației județene, care a amintit că Seini este orașul său de suflet.
Și edilul orașului Seini, Gabriela Tulbure a mulțumit tuturor celor care au ales să onoreze cu prezența acest moment frumos pentru oraș și le-a dorit să aibă parte de două zile de distracție și multă voie bună. Totodată, a menționat și sprijinul constant pe care Consiliul Județean Maramureș îl acordă orașului Seini, atât la promovarea acțiunilor, cât și la implementarea proiectelor atât de vitale pentru comunitate. La deschiderea oficială a evenimentului, alături de edilul din Seini și de președintele Consiliului Județean Maramureș, au luat cuvântul transmițând gândurile lor bune și primarul din Nyirmeggyes, dar și consilieri județeni și primari din localitățile învecinate.
Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu concertul extraordinar ”Carla’s Dreams”, în deschiderea căruia au urcat pe scenă Corul ”Seinelul”, ”Fetele de la școala de rock” Seini, Flavia Tămaș, Rebeca Czompa, Bianca Lazin, Jessica Malanka, precum și bine-cunoscuta formație ”Talisman”.
Ziua de duminică a debutat cu un regal folcloric. Pe scenă au urcat îndrăgita cântăreață de muzică populară, seineanca Gina Handro, Grupul Folcloric ”Junii Sălajului”, grupuri folclorice din Nyirmeggyes (Ungaria), Agota Hitter și Kinga Szika, Teodora Dănțăușa, precum și Ansamblul Folcloric ”Hori și Joc” al Palatului Copiilor din Baia Mare, coregraf Maria Seraz.
Tot în a doua zi de sărbătoare, într-o atmosferă emoționantă s-a desfășurat festivitatea de premiere a celor ”50 de ani de armonie și înțelegere” pentru cei care sărbătoresc Nunta de Aur în anul 2019. A urmat apoi, lansarea cărții ”Povești terapeutice pentru copii și adulți”, concertul de vioară al artistei Aleesia Dîrle și o expoziție de desene. Concertele de seară au adus pe scenă tinerele talente seinene: Nicoleta Vâlcu, Antonia Pop și Paula Andreica, urmate de trupa ”Attitude”, Mircea Patovan și ”Trubadurii Band”. Cea de a XXII-a ediție a Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir” s-a încheiat cu concertul extraordinar al Irinei Rimes și cu un impresionant foc de artificii.
Evenimentul Zilelor Orașului Seini ”Cetatea Zynir” 2019 a fost finanțat de Consiliului Județean Maramureș, din bugetul județului, cu suma de 70.000 lei, care a fost alocată pentru realizarea unor evenimente cultural – educaționale de către unitățile administrativ - teritoriale.


                                                                              CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu