marți, 23 iulie 2019

DE LUAT AMINTE!

Intervenție a Ungariei pentru ungurii din România. Zeci de milioane de euro, cheltuite de Budapesta. Cât investește România în comunitățile românești istorice?!
 Peste 60 de proiecte de investiții din județele Mureș, Harghita și Covasna vor fi finanțate de Guvernul Ungariei. Fondurile alocate finanțării proiectelor depășesc 70 de milioane de euro, transmite www.evz.ro.
Peste 70 de milioane de euro vor fi alocate de Guvernul Ungariei pentru aproximativ 60 de proiecte de investiţii din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Cele mai multe proiecte sunt din judeţul Harghita şi sunt finanţate de către Guvernul Ungariei prin fundaţia Pro Economica.
Directorul executiv al fundației, Monika Kozma a declarat că doar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) au putut depune proiecte pentru a primi finanțare.
Finanţarea se face în proporţie de 50% pentru fiecare proiect, iar investitorii vor fi responsabili de asigurarea celeilalte jumătăți.
Majoritatea proiectelor sunt pentru dezvoltarea și retehnologizarea firmelor deja existente, însă există și proiecte pentru deschiderea de noi afaceri.
Au fost depuse în total peste 70 de proiecte din care doar 6 au fost respinse din cauza unor criterii juridice, financiare sau tehnice, potrivit realitatea.net.


                                                                                     RGN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu