duminică, 17 martie 2019

Canadianca de origine română Bianca Vanessa Andreescu s-a impus la Indian Wells 2019!

18 ani și cât curaj! Bianca Vanessa Andreescu a învins-o pe nemţoaica Angelique Kerber, 6-4, 3-6, 6-4, și s-a impus la Indian Wells, după un duel ce a durat 2 ore și 18 minute. Românca Simona Halep se menţine astfel pe locul 3 mondial. 


 După ce a trecut pe traseu de adversare experimentate, culminând cu cea din finală, Angelique Kerber, de trei ori campioană de Mare Șlem, fost lider mondial, Andreescu a dat lovitura vieţii.. Și Kerber s-a înclinat în fața entuziasmului, a tenisului colorat, variat şi deseori exploziv al canadiencei cu origini româneşti.
O bătălie de două ore și 18 minute în care a fost greu să faci diferența între statura tenisistică a uneia și a celeilalte. Atât de strâns a fost duelul. Andreescu a început tare, a făcut break, l-a consolidat, sporind frustrarea germancei. A jucat atent și apăsat, găsind spaţii, dominând cu dreapta pe care o trimite în multe feluri, dar care este şi lovitura de punch. 6-4 pentru Bianca și era cu un pas mai aproape de titlu.
Kerber a revenit în al doilea, apelând la rezervele sale de experienţă, la numeroasele meciuri de asemenea calibru pe care le-a jucat în ultimii ani. Antrenorul ei, Rainer Schuettler, fost finalist la Australian Open, nervos în tribună, ea iritată pe teren, dar într-un mod constructiv de data aceasta. 6-3 pentru germancă şi apoi un break luat repede în decisiv, pentru 3-2.

Prin victoria cu Svitolina din semifinale, Bianca Andreescu a „salvat-o” pe Simona Halep de la pierderea locului 3 WTA. Dacă ucraineanca ar fi învins-o pe canadiancă, urca peste Halep, iar jucătoarea noastră cobora pe locul 4.

La finalul partidei, emoţionată, Bianca Vanessa a spus: "Sper ca acest moment să inspire toţi tinerii să viseze şi să-şi atingă visurile. Dacă munceşti din greu și visezi la lucruri o sa ajungi la ele. Mulțumesc federaţiei canadiene, sunt în programul lor de la 10 ani și au făcut multe pentru mine. Mulţumesc şi fanilor din Canada şi celor din România pentru susţinere".

1.354.000 $ a cîştigat canadianca după acest triumf şi a urcat pe locul 24 după acest triumf! Felicitări şi succes pe mai departe Bianca Vanessa Andreescu!

                                                                     Cristi Someşan




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu