marți, 9 iulie 2019

Dorin Chirtoacă la 70 de ani de la deportările regimului sovietic: „Nimeni din autorități, deși și-au citit discursurile de pe foaie, nu a cerut responsabilizarea Rusiei”


 Naziștii au purtat răspundere pentru holocaust, iar Germania a plătit și plătește despăgubiri pentru asta până azi, Rusia sovietică și nici cea de azi nu poartă răspundere pentru genocidul comis împotriva zecilor și sutelor de mii de basarabeni, dar și letonieni, lituanieni, estonieni, ucraineni, georgieni etc, scrie Dorin Chirtoacă, preluat de Romanian Global News.
Constatarea îi aparține lui Dorin Chirtoacă, lider al Partidului Liberal (PL), care a remarcat astăzi, în ziua când s-au împlinit 70 de ani de la deportările regimului comunist de dupa ocupația sovietică din 1940, că „regimul sovietic comunist a căzut, la fel și următoarele, dar deportații au rămas în picioare".
„Din păcate, la evenimentul de azi nimeni din autorități, deși și-au citit discursurile de pe foaie, pregătindu-le din timp, nu a spus despre aceasta și nu a cerut responsabilizarea Rusiei. Se pare că ocolesc intenționat acest subiect, pentru a fi uitat, astfel Rusia să se spele pe mâini de crimele comise, iar nedreptatea să rămână mai departe în capul mesei, în timp ce ei votează în favoarea Rusiei pe la APCE sau ne atribuie „războaie civile" pe Nistru", a comentat Chirtoacă.
CITIȚI și VIDEO // DOLIU NAȚIONAL: 6 iulie, 70 de ani de la cel mai mare val al DEPORTĂRILOR staliniste din Basarabia. „Nu există familie în republica noastră care nu a fost atinsă de această dramă"
Liderul PL a adăugat că „Bine, cel puțin, că au fost coborâte drapele în bernă și s-a ținut un minut de reculegere la ora 10.00 în toată R. Moldova" în ziua de 6 iulie, când este declarat doliu național în stânga Prutului.


                                                                                          RGN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu