luni, 8 iulie 2019

Simona Halep, victorie categorică cu revelaţia Cori Gauff


 Simona Halep (7 WTA) a încheiat parcursul de vis al americancei Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) la Wimbledon 2019. Românca va avea o misiune complicată în turul următor, când va juca în faţa unei sportive care o conduce la meciurile directe.
 Simona Halep a avut destul de multe probleme în acest sezon, atunci când a dat de jucătoare care abia şi-au scos capul în circuitul feminin. La Indian Wells şi la Roma, constănţeanca a cedat cu Vondrousova (19 ani), pentru ca apoi, la French Open, să se oprească în sferturi, după duelul cu Anisimova (17 ani). Poate că şi din cauza acestui bilanţ, fanii Simonei s-au temut de meciul cu Cori Gauff (15 ani), care a reuşit un parcurs istoric la Wimbledon 2019. Venită după trei victorii obţinute în calificări, aceasta a trecut, pe rând, de Venus Williams (44 WTA), Rybarikova (139 WTA) şi Hercog (60 WTA), cedând un singur set în şase meciuri!   Pentru Gauff însă, visul frumos s-a încheiat, în optimi. Totuşi, spre lauda ei, puştoaica de 15 ani a arătat, inclusiv în duelul cu Halep, o maturitate incredibilă! În primul set, diferenţa dintre cele două jucătoare a fost de doar câteva puncte.   
Meciul a început cu un break realizat de Halep la care Gauff a răspuns imediat printr-un re-break. Următoarele două game-uri au fost pe serviciu, dar presiunea a fost pe Simona care, la 2-1 pentru Gauff, a salvat două minigi de 3-1! Scăpată de acest moment, Halep a ripostat printr-un break (3-2). Acesta s-a dovedit a fi momentul decisiv al primului set. Până la final, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul, aşa că Halep s-a impus cu 6-3. 
 Cu un moral ridicat şi cu o experienţă net superioară, Simona a început mai bine setul doi şi a condus cu 2-0. Gauff n-a căzut însă şi, având şi susţinerea publicului, a egalat: 2-2. Din nou însă, într-un moment delicat pentru Simona, s-a văzut clasa superioară a acesteia. După două game-uri cedate la rând, românca nu doar că n-a intrat în panică, dar chiar a reuşit să-şi ridice nivelul jocului şi să se distanţeze la 5-2! Halep şi-a adjudecat locul în sferturi, închizând meciul la 6-3 pe serviciul propriu.  
Ajunsă în sferturi, Halep e la o victorie de a-şi egala cel mai bun rezultat la Wimbledon, atingerea semifinalelor, în 2014. Pentru a reuşi acest lucru, ea ar trebui să treacă de chinezoaica Shuai Zhang (30 de ani, 50 WTA).   


Sursa: Adevărul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu