luni, 18 martie 2019

Sorin Marius Bota: "Parlamentul României a votat din nou bugetul de stat al României pentru 2019"


 Parlamentul României a votat din nou Bugetul de Stat pentru 2019, așa cum a fost propus de actuala guvernare. Este un buget bine făcut, cu alocări în raport, cu nevoile de bună funcționare instituțională și cu obiectivele programului de guvernare și nu exista niciun motiv serios pentru modificare, așa cum au reclamat președintele Klaus Iohannis și ai săi, susține deputatul PSD de Maramureș, Sorin Marius Bota.
”Cererea de revizuire a bugetului făcută de președintele Iohannis este doar propaganda electorală, care deservită de PNL și USR, nu avea altă menire decât să întârzie și mai mult intrarea în vigoare a bugetului și astfel să provoace prejudicii actualei guvernări. PSD a refuzat să intre în jocul modificării bugetului, deoarece fiecare zi de întârziere blochează funcționarea normală a țării. Autoritățile locale au nevoie să-și constituie și să își pună în aplicare bugetele, investițiile trebuie să înceapă ori să fie continuate, alocațiile copiilor trebuie mărite, sănătatea, educația au nevoie să beneficieze cât mai repede de fondurile mărite consistent”, susține deputatul PSD de Maramureș.
Bugetul pentru Sănătate, în anul 2019 este de 50,2 miliarde de lei, cu șase miliarde lei mai mult față de anul 2018 și 17,4 miliarde de lei în plus față de 2016. La Educație s-au alocat 33,2 miliarde de lei, cu 10 miliarde lei mai mult față de 2018 și cu 11,9 miliarde de lei în plus față de 2016.
 La capitolul Investiții au fost prevăzuți 49,9 miliarde de lei, cu 15,7 miliarde lei în plus față de2018 și cu 21,2 miliarde lei mai mult decât cele efectuate în anul 2016. În ceea ce privește administrațiile locale, suma alocată este cu 4,6 miliarde lei mai mare și nu cu un miliard în minus, cum dezinformează președintele Klaus Iohannis.
”PSD are responsabilitatea guvernării, are de aplicat un program votat de români și, prin urmare, și-a asumat bugetul de stat așa cum a fost propus inițial, pentru că răspunde nevoilor țării, comunităților locale și populației. Este un buget echilibrat, care propune investiții record în economia țării – cu peste 15 miliarde de lei mai mult decât anul trecut –, care aduce o creștere economică de 5,5%, un PIB care pentru prima oară depășește 1000 de miliarde de lei (PIB 2019 – 1022 mld lei), un deficit mic, sub 3% (2,76%), o inflație anuală mică – 3,5 % și plata fără probleme a salariilor, pensiilor – inclusiv a majorărilor prevăzute. Cu cât bugetul de stat propus de Guvernul României și susținut de coaliția PSD-ALDE este promulgat de președinte mai repede, cu atât este mai bine pentru țară. Cu cât Iohannis continuă cu șicanele, cu atât oamenii și comunitățile lor au de suferit”, a conchis deputatul PSD Sorin Marius Bota.


                                                                         PSD MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu