marți, 9 iulie 2024

Greu de priceput și de acceptat!

Este absolut șocant și pune un uriaș semn de întrebare atât asupra integrității conducerii UEFA din toate punctele de vedere decizia luată în privința arbitrului care va conduce partida de miercuri din semifinala Anglia – Olanda.

Omul care a condus într-o singură direcție optimea România – Olanda, germanul Felix Zwayer, este unul dintre cei care ar fi avut  șanse de a arbitra finala EURO 2024.

Ei bine, Felix Zwayer nu va fi la centru la finală pentru simplul motiv că el va fluiera confruntarea din penultimul act, dintre naționala Albionului și Portocala Mecanică. Incredibilul situației provine din faptul că astfel Felix Zwayer se va afla la al treilea meci consecutiv în care va fi implicată naționala condusă de Ronald Koeman.

A fost prima data la centru la optimea România – Olanda, apoi a fost delegat rezervă la sfertul de finală Olanda – Turcia, iar acum este chemat să stabilească numele celei de-a doua finalistă, după ce marți se vor întâlni Spania și Franța în prima semifinală, pe care o va gestiona Slavko Vincic, slovenul care are privilegiul de a fi compatriot cu șeful UEFA, Aleksandr Ceferin.

O asemenea situație nu are cum să nu nască multe suspiciuni privind modul în care va fi arbitrată această semifinală, pentru că și dacă UEFA ar invoca faptul că nu putea să îl delege pe englezul Michael Oliver, fiind conațional cu jucătorii uneia dintre echipe tot ar mai fi existat soluția cu francezul Francois Letexier.

Dar se pare că așa se dorește...

 

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu