luni, 29 iulie 2024

MIND Monday - despre LIMITE!

 

Bună Dragos Gelu,

Am aflat un lucru uimitor azi!  Dacă ai urmărit deschiderea Jocurilor Olimpice ai văzut că flacăra olimpică arde într-un cerc agățat de un balon care plutește la 60 de metri deasupra solului. Ei bine, surpriza este că nu e foc ceea ce arde, ci e o flacără electrică obținuta printr-o inovație testată cu această ocazie specială. (dacă te interesează, poți afla mai multe aici.

Povestea balonului olimpic m-a dus cu gândul la asemănarea dintre  noi, oamenii și baloanele cu aer cald.  Nu ți se pare că ar fi vreo asemănare? Mie, da!

Ca să se poată ridica de la pământ, baloanele sunt umflate cu aer cald, dar asta nu este suficient ca să le facă să se ridice. Abia când sunt aruncați și sacii de nisip din nacela, abia atunci balonul începe să urce spre cer.  

La fel și noi. Cei mai mulți dintre noi avem “saci de limite” care ne împiedică să ne ridicăm la  înălțimea adevăratelor noastre capacități, la adevăratul nostru potențial.

Uneori reușim să scăpăm singuri de câțiva “saci de limite” , dar nu de toți. De cele mai multe ori  avem  nevoie de ajutor, mai ales ca să scăpăm de acei  “saci”  de care nici măcar nu avem habar, cu alte cuvinte de limitele pe care nu suntem conștienți că le avem.  

Și tocmai pentru că nu ne gândim prea des la limitele noastre, îți propun să faci un exercițiu și să răspunzi la întrebările de mai jos. 

Pornind de la adevărul că avem limite pe care le putem depăși și limite pe care nu le putem depăși, gândește-te și scrie-ți răspunsul:

  1. Care sunt limitele pe care știu că nu le pot depăși?
  2. Exista oameni, locuri, obiceiuri care mă trag înapoi?
  3. Care sunt limitele pe care mi le-au pus alții?
  4. Care sunt limitele pe care mi le-am pus singur/ă și care mă împiedică sau mă pot împiedica să realizez ce îmi propun?

Sper să-ți fie de folos!

Și dacă ți-a fost,  împărtășește acest email și cu alții!


Am creat acest newsletter ca o sursă permanentă de idei și întrebări. Folosind constant această sursă, mintea ta se va îmbogăți cu gânduri noi, care vor conduce spre acțiuni și comportamente noi, care vor genera schimbări pozitive ce îți vor îmbogății viața.

Dacă îți place acest newsletter, fă-l cunoscut și prietenilor tăi! Dacă faci asta, eu îți mulțumesc!

Te poți dezabona oricând...

Cu prietenie,

Bianca


LET ME BE YOUR GPS!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu