luni, 29 iulie 2024

Starostele Vasile Bele, în formă de zile mari la Negrești Oaș!

 


Și a fost 27 iulie 2024. Sâmbătă... cei care mă cunosc ,,cât de cât", știu că dacă e ,,despre sâmbătă", prin excelență este și ,,despre nuntă". Da! Adevărat... Cu gândul și sufletul la activitățile culturale ce se desfășurau în această perioadă la Buzău, în cadrul ASCIOR - Festivalul AR-TA (la care nu am putut onora invitația primită!), am petrecut momente emoționante, la o nuntă ce a fost să fie în această dată, în Țara Oașului. Prieteni dragi, oameni de suflet și la Buzău, dar și la Negrești-Oaș. O nuntă ca în poveste, despre care se va vorbi, cu siguranță, multă vreme. Amintiri adunate în setările sufletului. Clipe de emoție și adâncă trăire sufletească.

Mire și mireasă: Rafaelo și Andrea Maria (foto 1).
Părinții mirelui: Dinu și Liliana Bandre.
Părinții miresei: Grigore și Maria Cardoș.
27 iulie 2024.
Locația: Restaurant Cort ,,Valea Măriei", Vama, (Satu Mare).
Muzicanți vestiți care nu mai au nevoie de nicio prezentare, pentru că îi știe o lume întreagă: Cornelia și Lupu Rednic, din Țara Maramureșului (foto 2). S-au alăturat în cântec, joc și voie bună, din Țara Bistriței - Nicoleta Șortoș cu formația.
Poze - câteva mii. Filmare- înregistrare - câteva zeci de ore. Ce mai - o nuntă de vis. Acestora, se cuvine a adăuga, prestația DJ SIN - din Baia Mare, care, vorba românului: ,,Nu a venit cu mâna goală / Cum vine cel de la moară!". În calitate de vrednic și profesionist DJ, a adăugat un moment surpriză, mirilor. Este vorba despre Ancuța Mitrofan. Domnia Sa, Ancuța Mitrofan, ne-a oferit, un adevărat spectacol, cântând la saxofon, piese de suflet. Ce mai? Totul a stat sub zodia ,,veseliei, bucuriei și a emoțiilor". Nu s-a lăsat mai prejos, interpreta de muzică populară autentică, reprezentata, prin excelență, a acestei țări folclorice - prof. Maria Tripon (în fapt, mătușa mirelui - foto 3), care ne-a dăruit câteva ,,țâpurituri" autentice, originale specifice folclorului din această minunată zonă.
Nașul mare - Cristian Enache - fiul Mariei Tripon (verișorul mirelui, stabilit la Cluj-Napoca), ne-a oferit câteva piese muzicale - el fiind unul dintre cei care are o formație profesionistă, la Cluj. Soția nașului mare - Andreea Enache (nora Mariei Tripon), a început o nouă afacere (la Cluj-Napoca), în domeniul patiseriei. Prin urmare, frumosul tort al mirilor, a fost făcut de Domnia Sa - Andreea Enache, împreună cu echipa de profesioniști cu care lucrează. Felicitări, tuturor! Mâncare și băutură, ,,cât cuprinde", încât nici nu îndrăznesc să mai amintesc vreun cuvânt... ,,Petrecere de 5 stele", așa cum se poartă în Țara Oașului. Între toate acestea... cel mai (modest!) vestit staroste - Vasile Bele... (între noi fie vorba, ,,că altul mai bun nu au aflat!), sic!
CASĂ DE PIATRĂ, MIRILOR! VEACURI DE BUCURII ȘI DE SĂNĂTATE!
Personal, mai adaug un mare și din suflet mulțumesc, pentru că, Țara Oașului, prin frumoșii miri Rafaelo și Andrea, mi-a dat ocazia, de a le fi alături în cele mai frumoase momente din viața Dumnealor. Respect și prețuire adâncă!
Cu siguranță, ne revedem, în 27 iulie 2074! Doamne ajută!
P S.
Voi reveni pentru întregirea albumului foto și cu amănunte despre ceilalți nănași - unul mai frumos decât altul, vorba românului!
A meritat!
Foto: Facebook Cristian Enache
Text: Vasile Bele


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu