miercuri, 31 iulie 2024

Gheorghe Piperea: “Am văzut că așa-zișii progresiști invocă legalitatea blasfemiei în Franța”


Ne oripilează, încă, scenele de un prost gust scabros de la festivitatea de deschidere a JO de la Paris. Am văzut că așa-zișii progresiști invocă legalitatea blasfemiei în Franța. Este real că un astfel de drept există în Franța: îl poți înjura pe rege sau pe președinte, poți face glume cu lucruri serioase și sfinte, dar nu mi-amintesc să fi văzut pe undeva, în legislația franceză, dreptul de a mânji cu rahat o icoană sau o pictură sacră.

Este, de asemenea, real, că acest așa-zis drept la blasfemie a fost, oarecum, prefațat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în legătură cu un caz petrecut tot la Paris, caz care a ajuns în justiția franceză și, ulterior, la Strasbourg. Incidentul s-a petrecut în ajunul Crăciunului, în decembrie 2013, în biserica La Madeleine din Paris, un monumet istoric și o destinație turistică foarte populară.

Iată ce scriam în data de 3 noiembrie 2022 despre acest caz:

… …

„Pe 20 decembrie 2013, în plină repetiție a unor colinde și imnuri de Crăciun, care se derula în prezența unui număr oarecare de enoriași și turiști, în biserica pariziană La Medeleine, o protestatară feministă, pe numele ei Eloïse Bouton, a urcat pe altar goală, ținând în mâini două bucăți sângerânde de ficat de bou și afișând două inscripții pe piept:

„Crăciunul este anulat” și

„A 344 – a curvă”.

Cele două bucăți de ficat simbolizau un prunc avortat, pruncul Iisus.

Protestatara a urinat pe altar, în prezența clericilor și a spectatorilor involuntari ai acestui act de „libertate”.

Nu vă cer să vă imaginați oroarea. Or să v-o descrie eficient factcecării.

De ce protesta mlle Bouton în acest fel șocant? Pentru a blasfemia. Pentru a profana. Pentru a atrage atenția asupra politicii pro-viață a Bisericii Catolice de atunci. Pentru a anunța decesul creștinismului.

Imediat după acest happening, organizația feministă ucraineană Femen a scris pe site-ul Femen – France, fără ca vreun cenzor sau factcecăr să sară ca ars, că „Sfânta mamă Eloïse tocmai a avortat embrionul lui Iisus pe altarul Bisericii La Madeleine”. Mlle Bouton, “sfânta mamă”, era membru activ al acestei organizații ucrainene.

În mod paradoxal, justiția franceză de atunci a condamnat-o penal pe „sfânta mamă”, pentru expunere indecentă și profanare.

Condamnata, considerându-se prejudiciată în dreptul să la liberă expresie, a sesizat CtEDO.

În data de 24 octombrie 2022, în plină preocupare a occidentului de a finanța un război interminabil (ca și plandemia) și sub efectul năucitor al unor crize succesive și suprapuse care au îndobitocit lumea, CtEDO s-a pronunțat în favoarea reclamantei, considerând că statul francez a comis o ingerință disproporționată în dreptul reclamantei la protest.

Luând act de faptul că această persoană delicată a urinat pe altar la finalul spectacolului său, CtEDO consideră că pedeapsa aplicată este disproporționată într-o societate democratică, deoarece nu au fost luate în considerare motivele (ideologice ale) acestei provocări, ceea ce constituie o încălcare a libertății de exprimare.

Dacă o societate întreagă, așa cum este Europa „civilizată” a celor 48 de națiuni aderente la CEDO, neagă sacralitatea, înseamnă că este posibil să te dezbraci din motive ideologice, să blasfemiezi și să urinezi în biserică. În data de 24 octombrie 2022, CtEDO a redus Biserica Catolică la un pișoar. De aici consecința că tablouri de van Gogh sau de Vermeer, plus alte simboluri ale culturii care trebuie anulată, inestimabile ca valoare, sunt împroșcate cu sos de roșii sau cu muștar.

Vă las vouă, comentatorilor lucizi, dar și celor care sunt în mod curent cu slava ukainî și cu înțeparea cu seruri experimentale la avatar, provocarea de a decide în ce lume de nebuni să trăim, căci se pare că nu mai avem a alege o lume normală la cap, ci între două sau mai multe lumi demente, populate cu sociopați, psihopați și duși su sorcova.

În plus, vă mai supun atenției trei lucruri:

-cînd pompierii francezi au sesizat CtEDO cu o petiție contra obligării la înțepare cu serul „imunizator” sub sancțiunea pierderii locului de muncă, aceași minunată CtEDO, împănată de judecători-năimiți ai ong-urilor globaliste, a zis un mare și urât mirositor niet;

– potrivit primului principiu din preambulul Statutului Consiliului Europei (instituția care coordonează CtEDO), „valorile spirituale și morale sunt moștenirea comună a popoarelor europene și sursa reală a libertății individuale, a libertăților politice și a statului de drept, principii care formează orice democrație adevărată”;

-ca creștini ce vă aflați, cum vi se pare această ideologie care strigă: Crăciunul este anulat? Cum vi se pare o ciudată care-și exultă crezul sexo-marxist, progresist, susținând că pruncul Iisus ar fi trebuit avortat?”

… …

O fi ea legală blasfemia, în Franța, dar nu e moral să îți bați joc de valorile de suflet ale unor oameni. Adulții proști care se comportă ca niște copii blocați la vârsta de 10 ani trebuie să știe că până și copiilor de 10 ani li se pare bizar să umble în fundul gol și cu un potpuri de panașuri înfipte acolo unde soarele nu pătrunde niciodată.

 

Autor: Gheorghe Piperea, europarlamentar român






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu