marți, 30 iulie 2024

Invitație la LUNA DIASPOREI ÎN MARAMUREȘ, 1 - 31 august 2024

 


Datorită faptului că august este luna în care revin acasă foarte mulți maramureșeni, Consiliul Județean Maramureș a demarat proiectul "Luna Diasporei în Maramureș", care centralizează și promovează evenimentele dedicate din tot județul.

Astfel în Țara Lăpușului regăsim următoarele evenimente:
- 15 august - Hramul Mănăstirii Sf. Ana Rohia, adună întreaga Țară a Lăpușului, fiind centrul polarizator al creștinătății în ziua de 15 august. Cu mic, cu mare, în haine de sărbătoare, în port popular lăpușan, comunitatea se adună sus pe dealul Rohiei pentru Sărbătoarea ”Adormirea Maicii Domnului”.
- 15 august - Acasă la Rogoz, o sărbătoare a bucuriei și reîntregirii, care unește comunitatea în cadrul Muzeului Etnografic Rogoz. Acesta se va desfășura în ziua de ”Sfântă Mărie Mare”, în curtea Casei Muzeu din Rogoz, acolo unde sufletul se întoarce mereu acasă, unde sunt țesute primele firele ale dorului. În cadrul manifestării va fi proiectat un film ce are în prim plan viața omului din sat și, bineînțeles, nu vor lipsi jocul și voia bună, meșterii populari și producătorii tradiționali.
- 24 august Fii Satului Groșii Țibleșului care adună toți fiii satului atât din țară cât și din diaspora la celebrarea celor 430 de ani de atestare documentară a localității lor.
- 25 august Parohia ortodoxă ”Sfântul Ierarh Nicolae” Groșii Țibleșului invită toți credincioșii la hramul bisericii, un popas duhovnicesc în miezul verii.
Mai multe informații despre restul evenimentelor regăsiți în linkul de mai jos sau scanând qr. code-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu