miercuri, 31 iulie 2024

O altă medalie pentru David Popovici!


Î
n această seară, într-o finală nebună în care chinezul Zhanle PAN a zburat spre un nou record mondial, David Popovici a avut un start slab. A întors al 7-lea la 50 m, dar pe ultima lungime de bazin a fost uluitor! A recuperat absolut senzațional și a încheiat cursa cu doar o sutime de secundă de medalia de argint. Nu este mai puțin adevărat ca la o sutime de secundă a fost si de ocupantul locului 4. Bronz pentru David! Românii adevărați îl felicită și iubesc!

Întrebat cum reușește o așa performanță, David a spus simplu. ”Așa știu eu să înot. Nu sunt atât de înalt, atât de musculos, nu am o plecare de pe loc atât de puternică, nu sunt un sprinter pur sânge, dar am mai multă rezistență decât ei, fiind mai subțire să zicem și de la antrenamentele pe care le-am făcut în fiecare zi uite că diferența s-a făcut la două sutimi, la o sutime.”
Cât despre finală, David a mărturisit: ”Timpul chinezului, este extraordinar nu am ce să zic, jos pălăria. A bătut cu mult recordul mondial. Bravo lui, asta înseamnă și mai multă motivație pentru mine și ceilalți care am ieșit în spatele lui, să încercăm să îi venim de hac pe românește”.
”Eu am dat tot ce am putut în această cursă și sunt foarte fericit că a ieșit cum mi-am dorit. Faptul că am mai cucerit o medalie este și mai bine. Poate că sunt un pic mai fericit cu acest bronz decât cu aurul de acum două zile. Acum am terminat și pot să văd și eu Parisul, pentru că sunt de atâtea zile aici și nu am văzut nimic. Am fost doar baricadat în hotel și pe drumuri și în rest nimic”.
Pentru David Popovici urmează o bine meritată perioadă de relaxare la Paris. Champs Elysee, Tour Eiffel, Louvre sunt doar câteva dintre atracții cu care capitala Franței îl așteaptă cu brațele deschise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu