vineri, 26 iulie 2024

Într-o societate dezvoltată, incluziunea socială este o etapă certă pentru o evoluție continuă a statului!

 


Ne dorim un județ în care fiecare cetățean să își găsească locul, să se simtă în siguranță, să dispună de oportunități variate și să trăiască în armonie cu concetățenii săi. Dar mai ales, să se simtă acasă în Maramureș.
În acest sens, astăzi a avut loc reuniunea Grupului de Lucru Mixt de la nivelul județului Maramureș, în vederea implementării Strategiei Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2022-2027. O întâlnire importantă pentru a analiza stadiile în care se află proiectele noastre, pentru a evalua rezultatele obținute, a dezbate soluționarea imediată a obstacolelor întâlnite și pentru a stabili pașii pentru perioada următoare.
În implementarea unei strategii de amploare este nevoie de timp, resurse financiare și umane și multă perseverență, căci provocările sunt nelipsite. De aceea, ședințele în care este luat pulsul situației din partea experților din domeniile selectate, sunt vitale pentru a înainta, căci ne mențin ancorați în nevoile reale ale cetățenilor români aparținând minorității rome.
Înainte de orice, suntem oameni. Iar pe maramureșeni, îi definește omenia! Așa că, vă îndemn să lăsați omenia să vă ghideze faptele.
Cu aleasă considerație, doresc să le mulțumesc tuturor celor prezenți astăzi și să îi amintesc pe câțiva dintre ei:
Domnul Petru Bledea - Subsecretar de Stat, Președintele Grupului de lucru tematic pentru combaterea discriminării și al Grupului de Lucru pentru Promovarea Modificărilor Legislative;
Domnul Corneliu - Alexandru Alexandru - Director General Adjunct, Direcția Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului;
Domnul Dragoș Hotea - Secretar de Stat, Cabinetul Prim-ministrului;
Domnul Iulian Paraschiv - Secretar de Stat, Președintele Agenției Naționale pentru Romi;
Doamna Cecilia Văduva - Secretar General Adjunct, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;
Doamna Moga Elly-Ana - Punctul Național de Contact pentru Romi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;
Domnul Marian Daragiu - Subsecretar de Stat, Ministerul Educației;
Domnul Francisc-Oscar Gal - Secretar de Stat, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale;
Domnul Dinser Geafer - Subsecretar de Stat, Departamentul pentru Relații Interetnice.
O mobilizare atât de mare ne confirmă că eforturile pe care județul nostru le face, sunt îndreptate în direcția potrivită.

Rudolf STAUDER, prefectul județului Maramureș



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu