sâmbătă, 27 iulie 2024

Mă înclin în fața eroilor salvatori de vieți! La mulți ani Serviciului de Ambulanță!

Am avut onoarea de a participa astăzi, în calitate de primar ales al municipiului Baia Mare, la manifestările ocazionate de Ziua Națională a Ambulanței. Am felicitat, în numele comunității noastre, întregul colectiv al instituției pentru eforturile, spiritul de sacrificiu și profesionalismul prin care reușesc, chiar și în condiții nefaste, să consolideze încrederea în sistemul medical și să contribuie semnificativ la creșterea calității vieții.

Pentru salvatori fiecare misiune este o luptă contra-cronometru, totuși înclină balanța în favoarea vieții de fiecare dată când îmbracă uniforma, punându-și propria viață de multe ori în pericol fără să clipească. Sunt adevărații eroi pentru care misiunea nobilă de a-i salva pe cei din jur este mai presus de toate piedicile cu care se confruntă zi de zi, de la lipsuri și până la infrastructura și echipamentele învechite, în unele cazuri.
La nivel de județ, avem o stație de ambulanță în Baia Mare și alte opt substații în diferite localități. Urmează să fie deschise alte două, însă instituția se confruntă atât cu o lipsă de personal, cât și cu diferite nevoi. Parcul auto, echipamentele sunt învechite și necesită schimbări urgente. Colegul și prietenul meu, deputatul Gabriel Zetea, a fost singurul care a sprijinit instituția în ultima vreme, cel care a tras semnale de alarmă și s-a impus pentru nevoile salvatorilor.
În urmă cu două luni, în vizita pe care am efectuat-o aici alături de domnul profesor Streinu Cercel, am prezentat situația și am primit asigurări din partea înalților reprezentanți din Sănătate că vor asigura fondurile necesare. Sunt convins că, în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea va fi cel care va face ordine în multe dintre aspectele ignorate de actuala conducere a județului.
Am oferit, în numele comunitații băimărene, o diplomă de excelență managerului general al Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș, Mădălina Cîmpean și întregului colectiv al unității, în semn de recunoștință și apreciere pentru dedicarea, profesionalismul și devotamentul deosebit pe care le manifestă în activitatea lor.
Dragi salvatori, voi sunteți adevărații noștri eroi! În acest moment de o semnificație aparte în care împliniți 118 ani de existență, vă felicit pentru eforturile voastre, pentru că aduceți performanță în actul medical. Vă asigur de întreg sprijinul meu și al comunității băimărene. Veți găsi mereu un partener de încredere în Primăria Baia Mare, în toate acțiunile pe care le desfășurați!

Dăncuș Ioan Doru, primarul Băii Mari


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu