joi, 25 iulie 2024

Declarație de presă


Centura metropolitană a municipiului Baia Mare devine încet, dar sigur, realitate. În pofida tuturor piedicilor care ni s-au pus, în ciuda birocrației excesive, a etapelor multe și dificile care trebuie parcurse până când un astfel de proiect vede lumina zilei.
Sunt bucuros să vă informez că am făcut pași importanți pentru construirea centurii metropolitane a municipiului Baia Mare. Am obținut, în sfârșit, avizul de mediu și am intrat în avizare la CNAIR pentru siguranța circulației. Mai avem câțiva pași de parcurs și proiectul poate fi demarat efectiv!
Ce am realizat până acum? Celebrele studii pe care unii le iau în derâdere, dar fără de care NU SE POATE realiza nicio astfel de investiție: studiile topografice, studiile geologice, studiile hidrologice, studiile de trafic. Apoi, obținerea avizelor necesare, inclusiv cel de mediu și finalizarea studiului de fezabilitate.
Indiferent cine va tăia panglica după execuția acestei investiții majore, eu sunt extrem de mândru că am reușit, alături de echipa pe care sunt onorat să o am alături în Consiliul Județean, cea mai grea parte, pe care nu mulți se încumetă să o facă: documentația, avizele, finanțarea. Drept mărturie stau cei 30 de ani înaintea mea, când administrația județului nu a generat investiții majore și relevante pentru Maramureș.

Proiectul centurii metropolitane prevede realizarea a 8 noduri rutiere, 16 viaducte, 22 de pasaje și 4 poduri. Valoarea totală a investiției se ridică la 450 de milioane de euro. Urmează să realizăm parteneriatul de implementare cu CNAIR pentru construcția efectivă a variantei metropolitane și să lansăm licitația publică pentru execuție! Împreună continuăm să dezvoltăm Baia Mare! Împreună continuăm să dezvoltăm Maramureșul! Totul pentru maramureșeni și pentru Maramureș! 

Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu