luni, 29 iulie 2024

Ioan Doru DĂNCUȘ: „ România are puterea de a renaște neîncetat!”

 


România are puterea de a renaște neîncetat. Noi, românii, băimărenii și maramureșenii deopotrivă, avem în suflete focul pasiunii, al determinării și convingerea că, indiferent de vremuri, vom continua să luptăm pentru a le oferi copiilor noștri țara pe care o merită și să le transmitem din generație în generație mândria de a fi români!

Astăzi, de Ziua Imnului Național al României, în această zi sfântă a națiunii noastre, să ne amintim deșteptarea la care am fost chemați, să fim demni și să nu plecăm capul decât în fața lui Dumnezeu și a valorilor naționale. Să ne respectăm aliații, să lucrăm alături de țările prietene ca de la egal la egal și să ne ridicăm împotriva oricui ne vrea la pământ. Dar, cel mai important, să arătăm lumii că România este unită. Să ne sprijinim, să ne susținem și să ne iubim frații, pentru că doar împreună putem să izbândim!
Imnul național nu este doar un îndemn, este un angajament de a ne iubi, respecta și servi patria în fiecare zi prin tot ceea ce facem. Un angajament la onoare, cinste și dragoste de țară pe care trebuie să ni-l asumăm cu toții.
Mi-aș dori foarte mult ca, de la instituțiile statului și până la școli, la începerea programului și a activităților, să începem cu o rugăciune și cu imnul național. Îl felicit pe domnul prefect Rudolf Stauder pentru inițiativa pe care a avut-o în acest sens și îmi declar public susținerea pentru implementarea acesteia. Iar dacă unii consideră acest gest deplasat, este dovada că valorile noastre și dragostea de neam se află, din nefericire, la un punct de răscruce. Trăim vremuri de liniște, de pace, iar asta ne-a făcut să uităm de sacrificiile celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim aceste vremuri. Ale celor care și-au sacrificat propriul viitor, cu tricolorul în inimă și în gând, pentru al nostru. Este de datoria noastră să transmitem copiilor noștri respectul față de înaintași, bucuria prezentului și speranța viitorului.
Dragi băimăreni, dragi maramureșeni și români, așa să ne ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu