vineri, 26 iulie 2024

Premierul Ungariei Viktor Orban forțează intrarea României în spațiul Schengen!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, cel care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, a anunțat, în urma întâlnirii cu Marcel Ciolacu, de la București, că în această toamnă va forța punerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI aderarea completă a României la spațiul Schengen.

„Astăzi am vizitat Bucureștiul pentru o întâlnire cu prim-ministrul Marcel Ciolacu. Am promis că președinția ungară a UE va pune aderarea României la spațiul Schengen pe ordinea de zi a Consiliului în această toamnă.”, scrie Viktor Orban.

Premierii Marcel Ciolacu și Viktor Orban au avut o întâlnire la București. În cadrul acestei întâlniri s-a reluat discuția pentru realizarea unei linii de mare viteză între București și Budapesta. Ciolacu a precizat că s-ar dori începerea studiului de fezabilitate pentru acest proiect strategic de interes regional.

„Am avut astăzi o discuție pragmatică cu Prim-Ministrul Ungariei, domnul Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale. Schimburile noastre comerciale se ridică la aproximativ 13 miliarde de Euro și am agreat împreună cu omologul maghiar că există în continuare un potential neexploatat.

I-am transmis premierului Orban că dorim să lucrăm împreună pentru consolidarea unei agende bilaterale pozitive, în beneficiul cetățenilor noștri, indiferent de etnie. Totodată, am convenit să începem studiile de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral - legătura #feroviară de mare viteză Budapesta – București, un proiect strategic, de interes regional, cu impact la nivelul rețelelor feroviare din regiunea Europei Centrale.

Ungaria deține Președinția Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, România se bazează pe acțiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene. Totodată, i-am mulțumit Prim-ministrului Viktor Orban pentru susținerea fără echivoc a aderării României la spațiul #Schengen și cu frontierele terestre.”, scrie Marcel Ciolacu.

Sursa: NN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu