miercuri, 27 ianuarie 2021

Care sunt bolile cronice care sunt cuprinse în etapa a doua de vaccinare anti-COVID

 Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut precizări în ceea ce privește populația care va fi imunizată anti-Covid în a doua etapă a campaniei de vaccinare.

Potrivit CNCAV, în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de adulții cu vârsta peste 65 de ani și de persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

  În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ‘boli cronice’ se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA”, a transmis CNCAV.

„Din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15, vom începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua, începând cu beneficiarii care se află internaţi în centrele medico-sociale, continuând cu persoanele care au insuficienţă renală cronică în stadiul de hemodializă”, a declarat, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Raed Arafat, după ce s-a vaccinat: „De abia am așteptat să ajung să mă vaccinez”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, declară, după ce s-a vaccinat, că de abia a așteptat acest moment: „Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem în acest moment”.

    Este un gest de normalitate. Eu vă spun, de abia am așteptat să ajung să pot să mă vaccinez și am promis că fac acest lucru public ca să arăt un lucru: ce recomandăm, facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccinat. Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem în acest moment, este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți – vaccinul fiind voluntar – reușim cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai aproape de normalitate. Deci îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste știri nefondate, afirmațiile nefondate despre vaccin și să meargă pe informațiile justificate științific și să vină la vaccinare”, a spus Arafat.

Cât privește campania de vaccinare, secretarul de stat a afirmat că, pentru el, merge bine, iar România nu stă nici cel mai bine în Europa, nici cel mai prost.

 Preluare https://www.descopera.ro/dnews/19611012-care-sunt-bolile-cronice-care-sunt-cuprinse-in-etapa-a-doua-de-vaccinare-anti-covid

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu