vineri, 29 ianuarie 2021

Peste 7000 de pacienți au fost vaccinați în trei centre de vaccinare din Baia Mare

 


Peste 7000 de pacienți au fost vaccinați în trei centre de vaccinare din Baia Mare, Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Policlinica 2 și Policlinica Sportivă. Nicio doză nu a fost rispită, toate fiind administrate corect, solicitanților.

Începând de luni, 4 ianuarie 2021 a început etapa 1 de vaccinare la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare situat pe strada George Coșbuc (centrul I), la Policlina Nr. 2 din Baia Mare aflată pe strada Progresului (centru 2 de vaccinare) și la Policlinica Sportivă de pe strada Gheorge Marinescu (centrul 3), toate aparținând Spitalului Județean. Vaccinarea se desfășoară continuu între orele 8.00 și 20.00, fiind vaccinate, în medie, 370 de persoane/zi.

Au fost imunizați un total de 7181de cetățeni din care, 6938 au primit doza I de vaccin și un număr de 1254 au efectuat și rapelul. Între aceștia, 1254 care au efectuat și rapelul e introdus și personalul medico- sanitar și auxiliar din Spitalul de Pneumoftiziologie ”Nicolae Rușdea” și Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare”, explică Vasile Bonaț, director medical Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Pe lângă personalul celor trei spitale menționate au fost vaccinați, deja, și medici de la alte spitale din Maramureș, reprezentanții DSP Maramureș, medici stomatologi și medici de familie care s-au înscris sau au fost înscriși pe platformă și au fost programați pentru prima doză de vaccin.

Toate dozele care ne-au fost repartizate au fost administrate cetățenilor români care ne-au trecut pragul. Avem mândria că acest persoanl medical care a administrat vaccinul nu a pierdut nicio doză de vaccin din cele repartizate, toate fiind administrate cu succes”, spune Vasile Bonaț.

În prima etapă este vaccinat personalul din domeniul sănătății și social – sistem public și privat. În etapa a II va fi vaccinată populația la risc, adulții peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cornice.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu