luni, 25 ianuarie 2021

Cum își bate joc o autoare suedeză de români într-o carte și distribuită în școlile din Suedia

 O carte apărută în urmă cu doi ani în Suedia, intitulată Copiii căpșunarilor, provoacă dezbateri intense, după ce o familie de români susține că a fost nevoită să revină în țară deoarce băiatul lor ar fi refuzat să mai meargă la școală din cauza bullying-ului și ar fi amenințat că se sinucide dacă nu se întoarce în România, se arată într-o serie de reportaje publicate de Prima TV și Libertatea.ro, transmite www.edupedu.ro.

Cartea „Copiii căpsușarilor”, scrisă de Sara Olausson, s-a bucurat de succes în Suedia, și prezintă viața grea a acestor copii, care au nume românești, iar părinții lor sunt prezentați drept cerșetori care pretind că au plecat la cules de căpșuni. În 2019, „Copiii căpșunarilor” a fost nominalizată la categoria de cea mai bună carte pentru copii în Suedia!
Potrivit Libertatea.ro, Ștefania Stătescu afirmă că familia a revenit în țară pe data de 17 ianuarie din cauză că fiul lor le-ar fi spus că se simte „ca ultimul om” după ce a citit cartea și i-ar fi mărturisit că nu vrea să mai meargă la școală în Suedia.
„Mario vrea să fie polițist, dar în România, nu în Suedia. Simte că românii sunt jigniți, sunt considerați niște cerșetori. Am ajuns pentru politică să ne nenorocim copiii (…) în carte noi suntem hoți, trăim în cocioabe fără geamuri, avem copii subnutriți, care merg în picioarele goale”, mai spune mama băiatului, citată de Libertatea.ro.

Foto: Captură Prima TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu