luni, 25 ianuarie 2021

Lecții de învățat. Conviețuirea cu Covidul


de Viorica Pârja

 Studiile care se fac despre invazia C-19 ne arată clar că va trebui să ne obișnuim și să învățăm să conviețuim cu el. Și poate și cu alte virusuri. Important este să nu alegem între extreme: să-i negăm existența sau să intrăm în panică. Să nu ne facem singuri viață grea, ci să învățăm să ducem o viață normală. Fiindcă s-a demonstrat că virusul nu-și reduce efectul vara. Spălarea mâinilor și păstrarea unei distanțe de protecție sunt cea mai bună metodă de protejare. Spălați-vă pe mâini și trăiți viața ca de obicei. Este suficient să folosiți săpunul normal împotriva C-19, nu neapărat săpunul antibacterian. Virusul, oricum, nu este o bacterie.

Nu deveniți paranoici cu dezinfectarea pungilor cu alimente! C-19 nu este o infecție alimentară. Nu există niciun risc dovedit ca C-19 să fie transmis prin alimente. Ședințele de saună nu ucid virusurile care-au pătruns deja în corp. Există multe alte alergii sau infecții virale din cauza cărora poți să-ți pierzi mirosul, dar fiți atenți dacă vi se întâmplă asta!

Igiena e necesară, dar nu trebuie să devină obsesie! Păstrând distanța, vă puteți mișca în aer liber, fiindcă mișcarea e necesară. Evitați știrile alarmiste, fiindcă acestea degradează sistemul imunitar prin stres și anxietate. Repetarea acestora cotidian ne distruge calitatea vieții.

Lecții de învățat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu