luni, 15 iulie 2024

Răscoala primarilor liberali! Ionel Bogdan, forțat să își dea demisia din fruntea PNL Maramureș?!

Astăzi a avut loc un eveniment intern interesant în organizația județeană a PNL. Surse politice susțin că majoritatea primarilor maramureșeni au cerut ca Ionel Bogdan să își dea demisia din funcția de președinte. Motivația e simplă, o știe oricine e cât de cât interesat de politică.

Ionel Bogdan a pus liberalismul maramureșean pe butuci, așa cum a făcut și cu județul, rezultatele obținute la alegerile locale fiind cu mult sub așteptări. PNL a pierdut președinția Consiliului Județean, primăriile celor două municipii Baia Mare și Sighetu Marmației, dar și alte localități importante.
Primarii liberali, primii care vor simți pierderea puterii la nivel de județ, vor ca măcar la alegerile parlamentare partidul să reușească mai mult. Or, cu Bogdan și gașca din preajma lui, nu există nicio șansă de îndreptare în puținul timp rămas.
Nu numai Bogdan este forțat să demisioneze din funcția politică, ci și deputatul Călin Bota, președintele PNL Baia Mare, împreună cu toată echipa de conducere. Cât despre deputatul Florin Alexandru Alexe, parașutat în Maramureș, primarii răsculați nu mai vor să audă.
Printre cei mai vocali primari la adresa conducerii liberale falimentare, se află, culmea, Felician Ciceu, primarul din Dumbrăvița, care este și rudă cu Ionel Bogdan. Frate, frate dar brânza-i pe bani. I s-a alăturat ca vârf de lance Gavril Ropan, eternul primar din Coroieni.
Răsculații au fixat ca termen ziua de marți, 16 iulie, pentru ca să demisioneze cei vizați. Dacă nu o fac sunt deciși să treacă la alte forme de luptă, inclusiv cu ajutorul conducerii centrale.
Curios pentru unii, doar o constatare pentru cunoscători, de furia primarilor a scăpat senatorul Cristian Niculescu Țîgîrlaș. Din informațiile care au parvenit, el este cel care va media conflictul cu cei de la centru.
Normal. Așa cum am scris de nenumărate ori pe vremea când Ionel Bogdan se credea pe cai mari, Țîgîrlaș va fi viitorul președinte al PNL Maramureș. Deocamdată interimar, apoi ales de către cei care l-au mazilit pe Ionel Bogdan.
C-așa-i politica... (G.C.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu