duminică, 24 ianuarie 2021

Recomandările Ministerului Sănătății pentru persoanele care iau tratament anticoagulant și care doresc să se vaccineze împotriva COVID


 Ministerul Sănătății a făcut vineri noi precizări legate de vaccinarea împotriva Covid-19 și a asigurat pacienții care iau tratament anticoagulant sau antiagregant că se pot vaccina în siguranță, fără să întrerupă tratamentul.

Ministerul Sănătății oferă, într-o postare pe Facebook, o serie de răspunsuri persoanelor aflate sub tratament cu anticoagulante care vor să știe dacă se pot vaccina anti Covid-19. Astfel, în funcție de medicamentele pe care le iau, pacienților le sunt oferite următoarele recomandări.

Pacienților care iau tratament anticoagulant cronic cu preparate cumarinice (Warfarină, Acenocumarol ) cu INR în marja terapeutică (2,0-3,0) li se poate administra vaccinul în siguranță, fără să se întrerupă tratamentul anticoagulant.

De asemenea, persoanelor aflate sub tratament cu noile anticoagulante de tip NOAC (Apixaban, Rivaroxaban, Edoxaban, Dabigatran) pot face vaccinul împotriva coronavirusului în siguranță, fără a omite nicio doză de anticoagulant.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu