sâmbătă, 18 iunie 2022

CELE 7 REGULI DE VIATA ALE LUI PARACELSUS


REGULA NR.1:

Imbunatatiti-va starea de sanatate..
Pentru a face acest lucru, trebuie sa respirati cat mai des cu putinta, profund si ritmic umplandu-va plamanii cu aer proaspat. Beti in fiecare zi, cu inghitituri mici, doi litri de apa. Manancati multe fructe si mestecati mancarea cat puteti de mult. Evitati alcoolul, tutunul si medicamentele in afara cazului in care nu urmati vreun tratament pentru vreo afectiune. Baia zilnica este un obicei pe care il datorati propriei voastre demnitati.
REGULA NR. 2:

Alungati din spiritul vostru orice idee de pesimism, de resentiment, de ura, de plictiseala, de tristete, de razbunare sau de saracie, in ciuda tuturor motivelor pentru care ele ar putea exista...
Fugiti de orice ocazie de-a avea de-a face cu oameni care sunt viciosi, josnici, dezaprobatori, lenesi si barfitori; evitati de asemenea oamenii care sunt vanitosi sau vulgari, pe cei care au o capacitate naturala inferioara de intelegere sau pe cei ale caror subiecte de conversatie sunt senzualiste.
REGULA NR. 3:

Faceti cat mai mult bine cu putinta... Ajutati orice persoana care s-ar putea afla in nevoie, insa niciodata sa nu aveti o slabiciune pentru cineva mai mult decat trebuie. Trebuie sa aveti grija de energia proprie si sa evitati formele inutile de sentimentalism.
REGULA NR. 4:

Uitati orice ofensa, sau mai bine, straduiesti-va sa va ganditi la binele si bunastarea celui mai mare dusman al vostru.. Sufletul vostru este un templu care nu trebuie sa fie niciodata corupt de ura. Suntem cu totii fiinte minunate care sunt calauzite de o voce interioara.
Aveti in vedere insa faptul ca aceasta voce nu va va vorbi de la inceput. Este nevoie sa va pregatiti pentru ea in timp, distrugand straturile suprapuse ale vechilor comportamente, ganduri si greseli care va apasa sufletul. Sufletul este divin si perfect in sine, insa lipsit de putere din cauza metodelor imperfecte pe care i le-ati furnizat pentru manifestarea sa.
REGULA NR. 5:

Retrageti-va in fiecare zi intr-un loc unde nimeni nu va poate deranja, cel putin pentru jumatate de ora... Stati cat mai confortabil cu putinta, cu ochii pe jumatate inchisi si fara sa va gandesti la nimic. Acest lucru intareste puternic creierul si spiritul si va pune in contact cu energiile inalte. In aceasta forma de meditatie si tacere, va pot veni idei stralucite, capabile sa va schimbe intreaga existenta. In cele din urma, toate problemele voastre vor fi rezolvate victorios de vocea interioara care va va ghida in acele momente, impreuna cu constiinta voastea.Acesta este diamantul de care vorbea Socrate.
REGULA NR. 6:

Mentineti o tacere absoluta asupra tuturor chestiunilor personale...
Ca si cum ati fi facut un juramant solemn, abtineti-va de a expune celorlalti, chiar si celor mai intimi prieteni sau rude, ceea ce ganditi, auziti, stiti, invatati suspectati sau descoperiti. Cel putin pentru o perioada de timp, ar trebui sa fiti o casa cu ziduri sau o gradina inchisa. Aceasta este o regula de mare importanta.
REGULA NR. 7:

Niciodata sa nu te temeti de oameni sau de ceea ce ar putea aduce ziua de maine...
Sa aveti un suflet puternic, curat si totul se va arata cum nu se poate mai bine. Niciodata sa nu va ganditi la voi ca ati fi slabi sau singuri deoarece in spatele vostru se afla armate puternice pe care nici nu vi le puteti imagina nici chiar si in cele mai indepartate visuri . Daca va ridicati moralul, atunci nu va exista niciun rau care sa va atinga.
Singurul dusman de care trebuie sa va temeti esti voi insiva. Teama si neincrederea in viitor sunt mamele tuturor esecurilor si aduc cu ele dezastru.
Daca studiati cu atentie oamenii care au noroc, vei vedea ca aplica in mod intuitiv o mare parte din aceste reguli. Este adevarat ca multi oameni care se bucura de prosperitate nu sunt neaparat buni in sensul strict al cuvantului, insa poseda multe din virtutile mentionate in aceste 7 reguli.

Sursa: net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu