miercuri, 29 iunie 2022

Constantin Gheorghe: „În general, omul prevăzător își face iarna car și vara sanie”

 


În general, omul prevăzător își face iarna car și vara sanie. Ucraineanul prevăzător își pune problema ce va face, după ce Ucraina va câștiga războiul, cu aceia care au colaborat cu ”ocupanții”. Acum, cine sunt colaboraționiștii, care trebuie pedepsiți? Medicii, care au asigurat continuitatea sistemului de sănătate? Profesorii, care au continuat să predea? Vânzătorii din magazine? Șoferii din transportul în comun sau de pe ambulanțe? Funcționarii din primării, cum ar fi aceia de la starea civilă? Cei care repară sau operează sistemele de apă, canal, salubritate? Sau doar șefii de instituții? Că de politică nu poate fi vorba. Și nici de alegeri. Dar dacă au loc alegeri, și ăia de-i consideră ștabii de la Kiev ”colaboraționiști, sunt aleși pe bune de locuitorii respectivelor sate și orașe?

Întrebarea corectă ar fi: ce soartă vor avea cetățenii ucraineni de etnie rusă și rusofonii, în cazul în care Ucraina re-ocupă teritoriile din Donbas? Urmează alungarea lor, și înlocuirea cu ucraineni ”verzi”, patrioți și vajnici apărători ai ucrainismului?

E o discuție pe care toți democrații și europenii, care vor să primească Ucraina cu brațele deschise în UE, comunitate de valori, nu-i așa, nu vor nici în ruptul capului s-o facă. Că ar fi semn de slăbiciune principială și aprobarea acțiunilor Rusiei. Asta e!

Autor: Constantin Gheorghe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu