miercuri, 29 iunie 2022

Poetul Gelu Dragoş prezent în revista "Surâsul Bucovinei", nr. 2 (30), iunie 2022

 


Noroc cu poetul Vasile Dan Marchiş care a postat PDFul revistei, pardon PRESTIGIOASEI reviste "Surâsul Bucovinei", nr. 2 (30), iunie 2022, pe facebook,  unde mă regăsesc şi eu cu versuri, poezii  trimise pe la sfârşitul anului trecut sau începutul acestui an, nici nu mai ştiu, dar bucuria este aceaşi. 

Ceea ce surprinde neplăcut e faptul că, aşa cum s-a plâns cu ceva timp în urmă că a fost omis de un confrate (Vasile B.) când a publicat în  PRESTIGIOASA revistă culturală "Moldova Literară" condusă cu profesionalism de prietenul Mihai Ştirbu, aşa a procedat el acum! S-a menţionat pe pagina personală de facebook  DOAR EL SINGUR!!! De ce spun asta? Pentru că în acest număr din "Surâsul Bucovinei" în afară de mine mai apar cu materiale maramureşenii George Petrovai (pag. 2) şi Ştefan Doru Dăncuş (pag. 64). Trebuia să-i (să ne) amintească pe toţi trei, nu credeţi dragi cititori ai blogului "Moara lui Gelu"? Nu intru în amănunte, nu intru în alte detalii despre discuţiile lui (interminabile, seci, fără finalitate, sterile şi epitetele ar putea continua) cu alţi colegi într-ale scrisului, cum ar fi Bogdan Nicolae Groza sau Gavril Alexa Bâle pe aceeaşi reţea de socializare amintită mai sus, nu doresc să dezvolt subiectul VeDeM şi să despic firul în patru, dar prea se nimereşte  la "faza" aceasta proverbul românesc "Hoţul strigă hoţul" sau un altul mai potrivit: "Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face"! Punct. Cu toate acestea "surâsul" o să-mi rămână în continuare în inimă şi pe buze! Şi dacă tot sunt la capitolul proverbe (ce bine este să ai puţină şcoală) închei cu acesta: "Nu mor caii când vor câinii"!

Personal, mulţumesc dr. Sorin Constantin Cotlarciuc şi Ioan Mugurel Sasu pentru publicarea poeziilor: "Privim în aceeaşi direcţie", "Poveste", "Lumea începe cu tine", "Femeie - Poarta Raiului" (pag. 79) şi le doresc confraţilor moldoveni mult succes pe mai departe! E greu astăzi să susţii o revistă literară!

                                                                                                  Gelu Dragoş, U.Z.P.R.

Un comentariu:

  1. Mai Vasile, baiat bun, iar esti cu caruta-n drum!/ Si caruta este goala, cum ti-e traista de la poale! /Pérsonaj demn dé satiră,/
    VeDeM minte cum respiră:/ Că Bele e o fiară,/C-o să deie foc la scară,/Că mănâncă poeţi vii,/Şi-alte mii de grozăvii./Muritori şi muritoare,/Cât de proşti ne crede, VeDeM oare?!

    RăspundețiȘtergere