miercuri, 8 iunie 2022

Daniel Ghiță: „Cine conduce România, Parlamentul sau serviciile secrete?!”

 


DECLARAŢIE POLITICĂ

Doamnelor și domnilor colegi,

La data de 24 februarie 2021, exact cu un an înainte de declanșarea operațiunilor militare ale Federației Ruse împotriva Ucrainei, într-o declarației politică, intitulată „Ce mai fac Serviciile de Informaţii?”, arătam că serviciile de informaţii şi de siguranţă naţională sunt înfiinţate de statul român, pentru ca, alături de forţele armate, să protejeze şi să garanteze suveranitatea, independenţa şi unitatea statului, integritatea teritorială a ţării şi democraţia constituţională.

Toate serviciile de informaţii şi de securitate naţională – Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Direcţia Generală de Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne – sunt organizate prin lege şi au atribuţii foarte clare, iar statul român le pune la dispoziţie resurse financiare consistente, pentru ca aceste servicii să îşi poată îndeplini atribuţiile legale.

Potrivit legilor de organizare şi funcţionare, activitatea acestor servicii este supusă controlului parlamentar, pentru ca deputaţii şi senatorii, aflaţi în serviciul poporului, să se asigure că serviciile de informaţii şi siguranţă naţională îşi îndeplinesc menirea de a proteja statul român, valorile şi interesele poporului român. Dar situaţia în care se găseşte ţara după 30 de ani de democraţie constituţională – cu industria naţională complet distrusă, cu toate resursele naturale exploatate de companii străine, cu o datorie externă uriaşă, cu şubrezirea partidelor naţionale şi apariţia unor partide care în mod vădit nu exprimă voinţa românească, cu distrugerea carierelor unor oameni politici români şi preluarea unor importante funcţii de conducere în ţară de impostori ori persoane cu puţine legături cu poporul român – fac legitime astfel de întrebări: Unde au fost aceste servicii când s-au întâmplat toate aceste lucruri? Mai lucrează aceste servicii pentru poporul român?

După un an și ceva de la acea declarație lucrurile pare că s-au agravat, culminând cu dezvăluirea situației în care, într-un dispreț profund față de Constituție și democrație, serviciile noastre de informații și de siguranță națională și-au configurat noi legi de organizare și funcționare, în care obligațiile față de români, și așa puține și cam ignorate au dispărut, iar în schimb au apărut și mai multe privilegii și norme de protecție ale serviciilor și personalului acestora.

Cum se poate ca serviciile să-și elaboreze ele însele legile, să și le facă cât mai confortabile? De fapt cu ce se mai ocupă serviciile în țara noastră? Pentru că impresia noastră este că preocuparea serviciilor noastre, de fapt a generalilor din serviciile noastre, este de a face pe plac partenerilor străini, de a servi unii demnitari să obțină funcții internaționale și premii acordate de organizații străine pentru merite care nu au nicio legătură cu interesele României și pentru a se căpătui ei înșiși și a-și pune neamurile și prietenii în funcții publice. Dar de România și de români cine are grijă? Asta nu i-a învățat Soroș pe generalii din servicii.

Oare nu ar fi mai normal ca serviciile să vină anual cu rapoarte serioase, temeinice în fața Parlamentului și eventual cu prezentarea unor dificultăți în funcționare datorită cadrului legislativ actual, rămânând la latitudinea Parlamentului să facă modificările legislative pe care la consideră oportune?

Ulterior acestei declarații voi depune si un proiect legislativ în acest sens.

Vă mulțumesc.”

Nihil Sine Deo

 

Deputat Daniel Ghiță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu