luni, 20 iunie 2022

Este evaluată activitatea managerială a directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ din Maramureș


Evaluarea activității manageriale desfășurate de directorii și directorii adjuncți din unitățile de învățământ de stat este realizată de către o comisie de evaluare, organizată pe subcomisii, constituită la nivelul Inspectoratului Școlar, prin decizie a inspectorului școlar general.

Evaluarea se declanșează prin autoevaluare și se finalizează prin acordarea unui calificativ anual sau pentru perioada aferentă exercitării funcției de conducere. Pentru evaluarea activității manageriale, perioada minimă de ocupare a funcției de conducere este de 90 de zile calendaristice.

Comisia județeană de evaluare are în evidențe 273 de cadre didactice care au îndeplinit funcție de director sau director adjunct pe o durată de cel puțin 90 de zile în acest an școlar.

Punctajul pe care trebuie să-l îndeplinească fiecare director sau director adjunct pentru a primi calificativul satisfăcător este între 60-69,99 puncte. Pentru calificativul bine sunt necesare între 70- 84,99 puncte iar pentru calificativul foarte bine peste 85 de puncte până la 100.

În situația acordării la evaluarea anuală a calificativului “nesatisfăcător” unui director/director adjunct, acesta este eliberat din funcție și îi încetează de drept contractul de management educațional încheiat cu inspectorul școlar general/ministrul educației naționale.

Persoana care a primit calificativul anual “nesatisfăcător” nu va fi numită prin detașare în interesul învățământului în funcția de director/director adjunct.

                                                                                                                         GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu