joi, 2 iunie 2022

Multe sunt...

 


Multe sunt cele pe care nu le știm, dar ne dăm cu părerea. Ce dat cu părerea?! Datul cu părerea la noi este lege curată. Alegem prost, foarte prost și-apoi ne așezăm la „catedre academice” de unde perorăm ca-n Agora... odinioarăȘi ce-i mai zicem, mai ales cei care nu participă la luptă, cei care nu votează.

Și totuși avem dreptate în privința alesului... Da, alegem prost, foarte prost! Asta-i hiba neamului românesc care-n 2000 de ani a avut 15-20 de conducători de Doamne-ajută, restul... ca cei de-acum: trădători, mincinoși, hoți, odioși, oameni de nimic care-și batjocoresc poporul. Au împărțit acest nenorocit popor în fel de fel de criterii, să nu mai vorbim de perioada nenorocită hitleristo-arafatiană unde aleșii neamului au pedepsit o mare parte a populație ca niciodată alții în istorie. Tot ca niciodată în istorie, cât rău au făcut țării aleșii postdecembriști, n-au făcut toți dușmanii țării în întrega existență.

Au mai împărțit populația și între ai lor și restul. Adică la ai lor le-au dat bani cât să nu-i poată cheltui, restului cotizant, cât să trăiască, mai bine zis, de pe o zi pe alta. Este incredibil cum la ai lor acum, în perioadă de criză mondială și război alături să le mărească veniturile chiar și cu 50%, iar nouă, contribuabililor, restului, doar promisiuni.

Fără pic de demnitate, fără pic de respect față de poporul care i-a ales, conducătorii sfidează orice reguli ale absurdului prin proceduri fantastice care nu pot fi nici explicate numai și numai să țină un blestemat de popor sub limita existenței.

Ajunși pe ultimile locuri în Europa și în lume, cu totul distrus de aleșii postdecembriști, stăm cu mâna-ntinsă la străini, iar marii bogătani (prin „muncă cinstită”), fug pe capete prin țări străine când o mortăciune de braț al legii le face atingere.

Ca să țină sub papuc poporul,  aleșii neamului se folosesc de morții războiului din țara vecină. Ne dăm peste cap să oferim fel de fel de ajutoare, dar poporul român este mai mult decât în stare de război, iar iubiții... nu-l pot ajuta. Noi trebuie să suferim. Asta știm să facem de peste 2000 de ani, să suferim și să-i ajutăm pe aleși să ne belească de vii.

Și dacă este să ne dăm cu părerea, o facem foarte bine. Stăm cu ochii priponiți pe  posturi antinaționale să vedem și să ascultăm cum acestea ne mint, apoi, pe tarabe murdare, în lipsa locurilor de muncă ucise de aleși, să dezbatem... „proiectele” și să îngroșăm listele de cumpărături bahice la maghernițe moderne.

Suntem cei mai tari aici.

Iubiții aleși își freacă mâinile că-i lăsăm să ne conducă, iar străinii se feresc de noi ca de ciumați.

Nu mai suntem în pericolul să fim atacați de dușmani externi. Dușmanul este aici acasă la noi și ne roade foarte.

Un pas, doi și gata-i dispariția țării, pohta ce-au pohtit-o aleșii.

Și asta pentru că sub icoana demnității de român, iubiții conducători, ateii neamului, ne spintecă ușor, modern, occidental, ca-n capitalismul sălbatic.

 

Puiu RĂDUCAN

02.06.2022 – Băile Olănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu