miercuri, 22 iunie 2022

Reacție superbă după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial: "A fost un australian-român"!

 


La doar 17 ani, dinamovistul David POPOVICI a devenit campion mondial și în proba de 100 de metri liber, după cel de 200 de metri liber, din urmă cu două zile, când a și doborât un record mondial la juniori.

Reacție superbă după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial. Răzvan Florea: "A fost un australian-român"

Răzvan Florea, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2004, a avut cuvinte extraordinare la adresa puștiului.

"S-a scris din nou o pagină de istorie în natația românească și mondială, două medalii de aur. David a reușit și a devenit al doilea din istoria Mondialelor care face dubla. Prima a fost în 1973, nici nu știam de ea, era la prima ediție. E un lucru mare. De 50 de ani, de când se vorbește de Campionatul Mondial de natație, au fost înotători extraordinari, ca Phelps, Thorpe, etc. David azi a reușit ceea ce mulți nu au reușit și pe noi ne face să fim mândri, să îl susținem în continuare. Merită, are o echipă fantastică în jurul lui, antrenori, doctori, nutriționiști, plus părinții, care sunt acolo și îi sunt alături. Chiar merita acest băiat care înoată repede, așa cum spune el. Sperăm să fie un început care o să dureze mult. Are cel puțin două olimpiade în față, e tânăr, are performanțele de partea lui, cred că va fi un înotător de top. Cred că va fi declarat sportivul campionatului, indiferent că se vor mai face și alte recorduri mondiale. În Australia e o cultură acolo și e ceva fenomenal înotul, un curent al înotului e prezent peste tot. Nu mai vorbesc de SUA, care au un program al facultăților la cel mai înalt nivel. Cred că trei sferturi din lotul americanilor provine din facultate. Plus Ungaria, care e lângă noi, Germania, Franța, țări care, de-a lungul timpului, au avut mari campioni. David a fost, zilele acestea, practic, un american, un australian-român, putem spune", a spus Răzvan Florea la Fotbal Club.

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 de metri liber

Înotătorul român a câștigat cursa la photo-finish, în 47:58.00. Popovici a întors al doilea după 50 de metri, dar a forțat în ultimii metri și a câștigat finala.

David Popovici este al doilea înotător din istorie care câștigă atât proba de 100 de metri liber, cât și proba de 200 de metri liber după Jim Montgomery, în 1973.

Clasamentul final în proba de 100 de metri liber:

1.      David Popovici 47:58.00

2.      Maxime Grousset 47:64.00

3.      Joshua Liendo Edwards 47:71.00

4.      Zhanle Pan 47:79.00

5.      Brooks Curry 48:00.00

6.      Nandor Nemeth 48:13.00

7.      Lewis Edward Burras 48:23.00

8.      Alessandro Miressi 48:31.00

 

Sursa: Digi Sport

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu