luni, 22 iulie 2024

Edi Iordănescu lasă naționala României pentru petro-dolarii Asiei!

Selecționerul Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie 2024, nu va continua pe banca echipei naționale a României, anunță FRF într-un comunicat, pe site-ul său.

Numit la începutul anului 2022, Edward Iordănescu a preluat conducerea echipei naționale într-un moment important, aducând o viziune nouă și o abordare modernă în pregătirea și managementul echipei. În mandatul său, echipa națională a contabilizat 10 victorii, 10 remize și 8 înfrângeri. După o campanie în Liga Națiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa națională a încheiat pe primul loc, neînvinsă și cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

La turneul final, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câștigat grupa, depășind Belgia, Slovacia și Ucraina!

”Ca urmare a discuțiilor avute, Federația Română de Fotbal înțelege și respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În același timp, îi mulțumește acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări și pentru rezultatele obținute la Echipa Națională și îi urează mult succes în viitoarele sale proiect” – se mai arată în comunicatul federației.

Cristi SOMEȘAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu